Tags

, ,


Sufăr de constipație și  am umblat mult prin farmacii. Am încercat produsele promovate la TV, recomandate de vecini și prieteni, unele au funcționat mai bine, altele deloc. Când pe ayurmed.ro a fost lansat produsul Laxasalm, am comandat un flacon cu 50 de tablete. După două săptămâni am mai comandat încă șapte flacoane de câte 100 de tablete. Să-mi ajungă un an întreg, poate doi.

dav

De ce 7 flacoane? De frică. Mi s-a mai întâmplat să descopăr produse bune sau eficiente și apoi să descopăr că au dispărut de pe piață. Mama mi-a spus că așa făcea și ea, înainte de 89, când găsea ceva prin magazine. Într-un timp aveam cămara plină de conserve de pește și creveți, într-o iarnă am mâncat sute de lămâi… Laxativele astea sunt pentru toată familia, nu numai pentru mine. În plus, am tot dat câte cinci  pastile prietenilor să le încerce și să vadă dacă le merge atât de bine cum îmi merge și mie. Unii mi-au mai cerut, alții și-au comandat și ei de pe Ayurmed.ro.

Pare nesănătos ce am făcut eu, că am o problemă psihică. Apropiații îmi mai spun că nu e în regulă să iau laxative în fiecare zi, că îmi distrug intestinele. Le explic atunci că ingredientele suplimentului alimentar Laxasalm sunt plante medicinale indiene, specifice medicinei ayurvedice. Nu sunt agresive și nu creează dependență. Nu le folosesc în fiecare zi, ci în cure de 10 zile, cu pauză tot 10 zile, cum scrie pe prospect.

Vine iarna și alimentația se schimbă, iar acest articol este dedicat celor care suferă din această pricină. Când dupa o alimentatie preponderent vegetală se trece la o alimentatie bazată pe alimente de origine animală, sistemul digestiv este suprasolicitat iar problemele de sănătate pe care le-ar putea avea se acutizeaza. 

Potrivit medicinei ayurvedice, majoritatea bolilor digestive sunt determinate de o dietă dezechilibrata, de obiceiuri alimentare nesanatoase și de excese culinare.

Atât bolile digestive, cât si simptomele lor conexe (indigestie, colici, balonare, diaree, constipatie) pot fi remediate prin aducerea în echilibru a celor trei constituenti ayurvedici care stau la baza tuturor proceselor din organism: Vata (principiul mișcării), Pitta (energia digestivă și metabolica) si Kapha (principiul ce conferă stabilitatea structurilor organice).

Ce conține LAXASALM, cel mai bun remediu constipație

terminalia-chebula-extract-500x500Terminalia chebula (Haritaki) – pulberea de fructe este un laxativ usor, ce asigură motilitatea normală a sistemului digestiv, stimuleaza apetitul, sistemul hepatobiliar și este adjuvant in cure de slăbire. Ingredientele active combat radicalii liberi formati in procesele metabolice, sprijinind organismul in caz de stres oxidativ.

 

Senna_alexandrina_Mill.-Cassia_angustifolia_L._(Senna_Plant)Cassia angustifolia (Senna) – puberea de frunze de Cassia angustifolia produce stimularea directă a peristaltismului intestinal fiind un laxativ de contact (datorita compusilor antrachinonici). Produce diminuarea consistentei scaunelor prin scaderea absorbtia apei si electrolitilor la nivelul colonului.

 

anasonPimpinella anisum (Anason), fructe – Datorita continutului de uleiuri volatile, fructele au efect usor laxativ, spasmolitic si antibacterian. Anasonul mentine echilibrul florei intestinale, sustine digestia, calmeaza balonarile si disconfortul abdominal asociat constipatiei.

E folosit și în ceaiurile pentru bebeluși, care au sistemul digestiv foarte labil, deci acționează blând și gentil pentru a normaliza tranzitul.