Tags

,


Oamenii au inimi mari. Rele sau bune, dar neapărat mari. Să încapă toate sentimentele pe care trebuie să le trăim în viața asta. Toți suntem trădați sau preaiubiți. Avem probleme la serviciu sau la firmă. Suntem bolnavi, frustrați de sistem, copleșiți de nevoi și sarcini.

Suntem ființe ale căror trupuri au pe umeri inimi mari, frumoase, cusute cu sfoară groasă, cu noduri mari la capătul cârpelii, inimi normale, vii, trecute prin trai, pulsând când mai încet, când mai vioi. Una are buza spartă, alta are ochii vineți, însă toate sunt calde, moi, aburinde.

Inima duce mult. Și durerea, și bucuria, că nici bucuria nu e de ici, de colo de îndurat. Bine că omul nu știe niciodată cât poate duce inima lui, cât mai poate să-l ducă pe el. Dacă ar ști, tot pe biata inimă ar cădea și știința asta, tot pe ea ar seca-o de puteri. N-am apuca nici s-ajungem adolescenți dacă ar fi invers, dacă am conștientiza totul. Nu ne-ar rezista inimile.

Le avem pe ale noastre, dar le avem și pe ale prietenilor noștri. Îi ascultăm și punem la inimă. Cât de mare să fie, ca să suporte tot?

Au început să-mi moară prietenii. Foști colegi de și liceu, facultate, serviciu. Am pierdut oameni buni, că toți devin buni când nu mai sunt, uităm cu ce ne-au greșit.

Am încercat să-mi explic de se moare atât de des la vârsta asta, între 40 și 50 de ani. Și se moare brusc, fără preaviz. Și am ajuns la o explicație cât de cât logică. Nu suntem atât de bătrâni încât să luăm tratament de inimă, zilnic, cum ia mama mea, de exemplu. Are pastile care îi subțiază sângele, unele care îi întăresc mușchiul inimii, altele pentru tensiune mare.

Eu, la 40 de ani, dacă mă duc la doctor și îi spun că am palpitații, îmi spune că am dereglări hormonale. Că eu nu arăt a om bolnav.  E bine că avem corpuri, ce ne-am face dacă inimile ar umbla despuiate pe străzi, prin magazine, prin farmacii, mall-uri, la plajă? S-ar vedea toate leziunile, crăpăturile. Mi se ia tensiunea, fac și analize și sunt trimisă acasă cu o rețetă pentru calmante.

Iar dacă am insistat că aș vrea să previn bolile cardiovasculare, că am cazuri în familie, că tatăl meu a murit la 62 de ani, a făcut infarct, medicul de familie mi-a zis să iau suplimente naturale.

Ai un furnizor bun, în care ai încredere? – m-a întrebat.

Da, am Ayurmed, un site unde se vând suplimente ayurvedice. 

Ia un supliment, pentru liniștea ta. Nu are ce să-și facă rău.

Pe Ayurmed se vând suplimente naturale pentru tratarea mai multor afecțiuni:

  • Sistem nervos
  • Sistem digestiv
  • Sistem osteoarticular
  • Aparat respirator
  • Sistem cardiovascular
  • Aparat urogenital
  • Sistem imunitar
  • Pediatrie
  • Detoxifiere

Din fericire, insuficienta cardiaca, acest dușman atât de periculos, a fost îndelung studiat de medicina ayurvedică, iar specialiștii au  conceput un produs natural, Lyon Heart, care conține plante medicinale indiene, ce contribuie la menținerea sănătății și a funcționării normale a inimii prin creșterea puterii de contracție și a randamentului mușchiului cardiac, precum și normalizarea ritmului bătăilor inimii.

Ce plante conține Lyon Heart?

arjuna-bark-28terminalia-arjuna-29-supplier-500x500Terminalia arjuna (Arjuna) – este un protector cardiac, sustine functionarea normala a inimii, ritmul cardiac si mentine tensiunea arteriala in limite normale. Scade presiunea sistolica si Ashwagandhaspasmele coronariene.

 

Withania somnifera (Ginseng indian) – este adaptogen, contribuie la tonifierea generala si la obtinerea de performante fizice si mentale normale in conditii de stres, oboseala. Este neuroprotector, fortifica structurile nervoase, imbunatateste concentrarea si memoria si incetineste imbatranirea. Sustine functia cardiaca prin cresterea fortei de contractie si mentinerea tensiunii arteriale in limite normale. Sustine sistemul imunitar si sistemul antioxidant endogen, creste rezistenta si ajuta organismul la adaptarea la conditiile de mediu.

1419255419Crataegus oxyacantha (Paducel) – este utilizat in afectiunile cardiovasculare, deoarece are actiune tonica cardiaca si vasodilatatore, restabileste valorile normale ale tensiunii arteriale, scade nivelul colesterolului sanguin, favorizeaza circulatia periferica la nivelul inimii si creierului. De asemenea, are actiune anticoagulanta. Regleaza si stabilizeaza ritmul cardiac in caz de hipertensiune sau hipotensiune arteriala, tensiune arteriala oscilanta, cardiopatie ischemica, insuficienta cardiaca moderata, aritmii, nevroze cardiace, ateroscleroza, arterita obliteranta. In caz de sechele post-infarct, paducelul este foarte eficient, favorizand revascularizarea muschiului cardiac si stabilizarea valorilor tensiunii arteriale.

RosecentifoliaRosa centifolia (Trandafir indian) – contine foarte multe minerale si vitamine care sustin functionarea normala a sistemului cardiovascular.

descărcareTribulus terestris (Coltii-babei) – sustine circulatia sanguina, protector cardiac si coronarian, scade tensiunea arteriala. Reduce lipidele serice prin cresterea metabolizarii si eliberare de energie.

 

Commiphora_mukulCommiphora mukul (Guggul) – regleaza nivelul hormonilor tiroidieni sustinand metabolismul lipidic (stimuleaza metabolizarea grasimilor) si cresterea utilizarii energiei. Impiedica transformarea carbohidratilor in trigliceride. Reduce coagularea si creste circulatia sanguina.

Am început să iau Lyon Heart

Cu cât citesc mai mult despre acest supliment, cu atât sunt mai convinsă că el se adresează oamenilor între 40 și 50 de ani, adică cei care încă nu au o schemă  de tratament pentru afecțiuni cardiovasculare. În modul de utilizare se specifică clar că poate interfera cu medicația alopată recomandată în bolile cardiovasculare, la administrare concomitenta.

Eu nu iau alte medicamente prescrise de medic pentru inimă, așa că previn afecțiunile cardiovasculare cu Lyon Heart. Cum mă simt de când iau tabletele? Puțin mai ușoară, poate și din cauză că m-am liniștit cu obsesia mea că o să mor de inimă și nu fac nimic să împiedic asta. Mi-am schimbat și stilul de viață, iar alegerile sănătoase pe care le fac acum îmi vor întări inima pe termen lung. Am înțeles că am nevoie de o schimbare a stilului de viață: nu mai mănânc mult și orice, am renunțat la dulciuri și alcool și încerc să merg mai des la control. Iar până voi avea o rețetă lunară de la un cardiolog, îmi voi proteja inima cu tratamente din medicina tradițională indiană.