Tags

, , ,


Ce se mai poartă în 2017, în materie de ornamente de Crăciun?

Decorarea casei începe cu scoaterea decorațiunilor de prin poduri: globuri și instalații folosite în anii trecuți. Dar oare mai sunt la modă culorile roșu și verde, considerate specifice Crăciunului? Din ce m-am documentat, am înțeles că anul acesta se poartă brazii cu globuri mari cu animale fantastice imaginare, îngeri și personaje din povești și lumină albă. Nici beteala nu mai e la modă, locul ei fiind luat de zăpada artificială, care va arăta foarte elegant pe crenguțe. Putem folosi crenguțe naturale albite, vată și globuri de sticlă, sunt mult mai stilate și mai economice. Piesele vechi de care nu te poți desprinde, pot fi recondiționate folosind patina și acrilicele albe.

Lumânări și leduri

Lumina caldă a lumânărilor rămâne simbolul romantismului și al contemplatiei. Ele ne aduc aminte că sărbătoarea Crăcounului nu este numai despre cadouri și belșug, ci despre respectul purtat lui Iisus, care s-a jertfit pentru noi. Lumânările pe care le folosim anul acesta sunt albe și simple ca formă, dar pictate frumos.

vintage_bulbs-906x160Vă vine să credeți sau nu, dar lumina dată de lumânări se potrivește cu cea dată de niște becuri cu led sau becuri vintage. Aceste beculețe eficiente pot împodobi bradul, ferestrele sau pereții. Pot fi îmbrăcate în plastic pentru a forma obiecte de iluminat 3D, dar le putem folosi și ca atare, exact cum se găsesc la SavElectro.ro,  în game foarte variate de forme și culori. Tine minte că pentru exterior, instalatia de Crăciun cu becuri cu led poate funcționa mii de ore, cu un consum mult mai mic.

Benzile cu leduri sunt la modă

2835 1 (1)-210x228O bandă cu leduri consumă mai puțin decât o instalație veche și dă o lumină suportabilă, albă și caldă. Iar ofertele sunt de nerefuzat. De exemplu, această banda led de 5 metri, cu  300 de leduri și durata de viață de 25000 de ore costă doar 3,5 lei pe SavElectro!

Concluzia mea este că noul  trend în materie de iluminat de sărbători este sistemul LED. Este foarte usor de explicat de ce: iluminatul LED are o durată lungă de viață, asigură o lumină foarte puternică, consumă foarte puțin curent și ajută la protejarea mediului.