Tags

,


Am aflat ce este și cum arată un aparat de aerosoli (nebulizator) acum 7 ani, când am fost internată în spital cu copilul meu de un an. Atunci mi s-a părut un dispozitiv medical sofisticat, care fluidiza căile aeriene ale copilului, când nimic altceva nu dădea roade. M-am reîntâlnit cu aparatul de aerosoli de mai multe ori de atunci, de câte ori am ajuns cu copilul la medicul de familie sau la spital.

Mai târziu, am văzut că astfel de aparate se găsesc la liber, în farmacii și că oricine poate să le folosească acasă. Nu mi-am cumpărat atunci, deoarece am crezut de cuviință că este un dispozitiv medical care trebuie folosit doar sub îndrumarea cadrelor medicale. 

Acum, copilul meu are 8 ani și este la o școală cu profil înot. Are multe antrenamente, așa că  și răcește mai des. Ca să înoate cum trebuie, e nevoie să aibă căile aeriene curate, pentru a respira. Aveam nevoie de un nebulizator, iar cel de la Trussa mi s-a părut cel mai potrivit.

22008459_1796563130372168_8186295092272794496_nAparatul de aerosoli cu compresor Trussa Care for all este destinat tratamentului complet al căilor respiratorii. Este compact, ușor de curățat și intretinut, ideal pentru copii, datorită nivelului scăzut de zgomot. Poate fi folosit de întreaga familie, incluzând: inhalator oral, mască facială pentru copii și mască pentru adulti.

Am folosit nebulizatorul Trussa doar cu ser fiziologic, pentru a-l desfunda pe nas. De 2 ori am folosit adrenalină și fluimicil, dar pe rețeta medicului de familie. După câteva luni de utilizare acasă, pot să vă spun că aparatul pentru aerosoli este necesar, dar în anumite condiții:

– nebulizarea se face doar cu indicație medicală
– nebulizarea nu este o solutie universală pentru orice suferință respiratorie și nu înlocuieste batista sau aspiratorul de secretii sau chiar manevre mai invazive (injectiile).
-nebulizarea nu este lipsita de riscuri pentru copil. Cele mai frecvente erori de prescriptie vizeaza administrarea prea des a dexametazonei sau a unor medicamente care sunt destinate injectării

Ca un răspuns la întrebarea din titlu, dacă nebulizatorul este modă sau necesitate, pot să spun că ambele. Este o metodă modernă de a trata copiii cu probleme respiratorii, dar nu trebuie să se facă abuz.