Tags

, ,


Medicul meu de familie mi-a spus că, pentru a face față sezonului rece, trebuie să ne pregătim din septembrie. Și are dreptate. Cele mai mari spaime ale românilor, odată cu sosirea anotimpului rece, sunt virusurile și bacteriile răspunzătoare de neplăcutele răceli și gripe. Dacă ne pregătim din timp organismul pentru iarna, dându-i aportul necesar de vitamine, dar si o alimentație corectă și sănătoasă, putem învinge păcătoasele boli de sezon.

Sistemul nostru imunitar învață să lupte în fiecare zi. Cu fiecare mână murdară, cu fiecare virus sau vânt aducător de boli, tot organismul este pus la lucru. Este o bătălie continuă, din care corpul se maturizează și învață să se lupte cu virușii mari, periculoși.

21728519_1782780088417139_6098282867236964951_nEu aleg să-l ajut în această bătălie cu suplimentul ayurvedic Antioxidant Star. De ce? Pentru că e natural, un produs al medicinei indiene ayurveda și pentru că are în compoziție fructe cu un ridicat conținut de vitamina C. Cred că e cea mai mare cantitate de vitamina C care poate ajunge într-o mică tabletă. Și nu vorbesc de un medicament de sinteză, ci de un supliment făcut din pulbere de fructe și extract de sâmburi!

În primul rând, ce sunt antioxidanții?

Antioxidanţii pot fi definiţi simplu astfel: un complex de elemente nutritive (vitamine şi minerale) şi enzime specifice care au rolul de a reduce efectele toxice ale radicalilor liberi, adică de a neutraliza moleculele de oxigen instabile, ajutând corpul să nu-şi distrugă propriile celule. Antioxidanţii mai sunt cunoscuţi ca nişte compuşi ce au capacitatea de a opri oxidarea altor substanţe.

Radicalii liberi reprezintă atomi sau grupuri de atomi care, dacă nu sunt ţinuţi sub control de antioxidanţi, pot afecta sistemul imunitar şi pot duce la boli de inimă, pulmonare, mentale, degenerative, cancer şi îmbătrânirea prematură a organismului.

Este imposibil pentru noi să evităm complet acţiunea radicalilor liberi. Aceştia provin atât din surse interne corpului nostru (ca urmare a proceselor respiratorii, de metabolism şi inflamatorii) cât şi din surse externe, datorită factorilor de mediu (poluarea, radiaţiile, fumatul, stresul, lumina solară, alcoolul).

Sistemul nostru de luptă împotriva radicalilor liberi nu este perfect, de aceea pe măsură ce îmbătrânim celulele se deteriorează prin oxidare. De aceea trebuie să suplinim această verigă slabă cu o alimentaţie corespunzătoare, bogată în renumiţii antioxidanţi, sau cu suplimente naturale.

Pentru a întelege exact cum functionează și ce sunt antioxidanții vă dau un exemplu:

Dacă păstrezi o felie de măr în aer liber, după puțin timp mărul va prinde o nuanță maronie. Asta se întâmplă din cauza procesului de oxidare. Însă, în cazul în care aplici suc de lămâie (adică multă vitamina C) pe o felie de măr și apoi o lași în aer liber, vei observa că nu mai apare nuanța respectivă. Asta se datorează antioxidantilor prezenți în sucul de lămâie.

Antioxidantii prezenti in alimente sau suplimente fac acelasi lucru celulelor corpului nostru. Practic, rolul antioxidantilor este de a opri procesul de oxidare prin neutralizarea radicalilor liberi formati în timpul oxidării. Antioxidant puternic, vitamina C întărește, în primul rând, sistemul imunitar, luptând, astfel, împotriva răcelilor și gripelor specifice anotimpului rece. Dacă ați contractat deja un virus ori un alt agent patogen, tot vitamina C este cea care poate scurta durata bolii și reduce intensitatea simptomelor.

Câtă vitamina C are Antioxidant Star?

Are mult mai multă vitamina C decât fructele pe care le mâncăm în stare crudă. Acest antioxidant are în compoziție pulbere de fructe de jujuba (un arbust fructifer care este cunoscut  în țara noastră sub numele de curmal chinezesc, curmal roșu sau măslin dobrogean), extract din semințe de struguri și rodie. 

jujubaJujuba conține 18 aminoacizi din cei 24, câți organismul nostru are nevoie. Conține de 100 de ori mai multă vitamina C decât merele și de 20 de ori mai multă decât citricele. Jujuba are și un conținut bogat de minerale, calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, sodiu si zinc. De asemenea, conține vitaminele B1, B2, B3, B6. Fructul Jujuba stimulează sistemul imunitar, protejează celulele din organism, îmbunătățeste metabolismul și crește nivelul de energie al organismului.

struExtractul din seminte de struguri este unul dintre cei mai puternici antioxidanți folosiți împotriva radicalilor liberi. Conține proantocianidina (flavonoid oligomer), cu efect antioxidant, care este de 20 de ori mai puternic ca vitamina C și de 50 de ori mai puternic ca vitamina E. Protejează celulele organismului de atacul oxidativ nociv al radicaliilor liberi pe care îi neutralizeaza sprijinind organismul în procesul de refacere și vindecare. Conține microelemente (zinc, cupru, seleniu) implicate în susținerea funcțiilor biochimice în conditii de stres sau boală. Ajută procesele de refacere a colagenului (afectat de radicali liberi), permițând astfel arterelor, capilarelor, cartilagiilor articulare, pielii, tesuturilor să rămână elastice. Are efect antialergic prin blocarea enzimelor care produc histamina.

cum-se-curata-corect-o-rodie-video_size1Rodia  conține vitaminele C si B, acid pantotenic, potasiu, polifenoli, antioxidanti, acid elagic, punicalagini, numiti și tanini hidrolizabili (cel mai abundent polifenol). Toate acestea au actiune antioxidantă, încetinesc procesul de îmbătrânire, ajută la regenerarea naturală a celulelor, a tesuturilor și a ficatului. De asemenea, rodia este eficientă în reducerea factorilor de risc în afecțiunile cardiace, incluzând oxidarea LDL, are proprietăți antibacteriene și antivirale, protejează organismul împotriva factorilor nocivi.

Ce înseamnă produsele marca Ayurmed

Aces Antioxidant este comercializat pe ayurmed.ro, un site despre care v-am mai povestit și este sursa mea de suplimente și cosmetice naturale. Brandul Ayurmed oferă produse complexe și complementare, adevărate descoperiri revolutionare, create în urma a multor ani de cercetări, de specialiști cu mare experiență în domeniu, medici, farmaciști, cercetători. De peste 17 ani, Ayurmed oferă suplimente alimentare naturale, remedii create folosind cele mai bune ingrediente extrase din Muntii Himalaya, din zone situate la altitudini înalte, lipsite de poluare.

Am ajuns să recomand produsele Ayurmed deoarece le folosesc, cu efecte vizibile. Primul efect este că am renunțat la medicamentele de sinteză din farmacii. Evident, nu este vorba despre boli grave, ci doar de afecțiuni ale sistemului digestiv cu care mă confrunt de multă vreme și pentru care am luat multe inhibitoare de aciditate sau antiacizi (folosesc Tryfila și Gascure). Copilului i-am dat Worm End, pentru limbrici, și Happy Kid, iar eu iau acum Antioxidant Star.

Cum mă simt de când iau Antioxidant Star

Mă simt mai ușoară. Toate organele funcționează mai bine, creierul este mai limpede. Chiar dacă este prematur să spun că antioxidanții îmi repară organismul, este clar că mă ajută. Este septembrie, urmează sezonul rece și este binevenit orice ajutor pentru a înfrunta iarna.

ANTIOXIDANT STAR  contribuie la:

–          suport pentru sănătatea și vitalitatea organismului;

–          neutralizarea radicalilor liberi și mentinerea nivelul normal al antioxidanților;

–          mentinerea sănătății sistemului nervos, imunitar, urinar, cardiovascular și al celui venos;

–          sustinerea digestiei și procesului de detoxifiere.

Corpul foloseste în permanență antioxidantii, asa că trebuie să îi oferim încontinuu alții. Aportul de suplimente este un mod de a reface antioxidanții din organism. Mai ales iarna, când lipsesc fructele și legumele proaspete, este nevoie de înlocuirea acestora cu suplimente naturale. În plus, în anotimpurile friguroase, organismul nostru trece printr-o perioada de stres cauzată de temperaturile scazute sau variatiile de temperatură, privarea de lumina soarelui sau de posibilitatea de miscare în aer liber. Este bine să-l ajutăm, oferindu-i antioxidanții de care are nevoie zilnic!