Tags

, ,


Am fost cu băiatul meu de 8 ani după sunătoare. Ne-am zgâriat, urzicat, ne-am văitat, dar am ajuns acasă oarecum teferi. Cu un buchet de sunătoare. Și un pic de coada șoricelului.

19390914_1691079830920499_2850162408274404377_o-Câte ceaiuri facem cu sunătoarea asta, mami?

-Vreo patru.

-Doar atât? 

Și ia mami buchetul, rupe florile și le pune la uscat, pe ziar. O grămăjoară. Atât a rămas din aventura noastră de 3 ore, de zi caniculară, prin scaieți și urzici. Am ajuns și în pădure…

 

A fost o lecție pentru băiatul meu, care și-a propus ca vara asta să scoată bani din vânzarea de plante medicinale. Că dealul e aproape, că mai sunt și jos, la gârlă, că sunt și prin grădini. S-a documentat în sertarul cu ceaiuri, a decis că-i treabă ușoară, din care ies bani mulți și m-a târât pe coclauri. Când a aflat că îi ies doar patru ceaiuri, a fost dezamăgit.

Din dezamăgiri învață, mi-am zis eu și m-am apucat să-i explic de câți ani e nevoie pentru ca o afacere de acest gen să devină profitabilă. Cunoscând faptul că Dacia Plant aniversează 15 ani de activitate chiar zilele acestea, mi s-a părut cel mai bun exemplu.

Afacerea Dacia Plant a pornit de la ideea unor prieteni, care culegeau chiar ei plantele, le macerau în garaj și apoi le vindeau. Pufuliţe, talpa gâştii, iarbă roşie, untul pământului, lumânărică, ţintaur, iarba ielelor şi câte şi mai câte ierburi! Strânse-n mănunchi, agăţate-n cui sau puse la uscat pe grătare. Au evoluat an de an, iar acum au ajuns să producă siropuri, ceaiuri, tincturi, pulberi si gemoderivate 100% naturale, cu ingrediente de cea mai bună calitate și cu efect terapeutic ridicat.

Drumul nu a fost ușor. Dar, odată ce oamenii au căpătat încredere în produse, cererea a crescut. Calitatea și prețurile acceptabile au făcut ca fiecare familie de români să aibă în casă produse Dacia Plant. Culese și îngrijite de o mână de niște oameni care au făcut din pasiunea de o vară o afacere de succes, în folosul sănătății.

Cum o fi să ai așa o meserie? Să aduni plantele și să le folosești puterile. Unele sunt rare, se găsesc greu. Altele se recoltează pe lună plină, pe rouă, dimineaţa sau seara şi numai în anumite perioade din an. Cei care au fondat Dacia Plant s-au bazat pe faptul că Romania are cea mai bogată floră spontană de plante medicinale și probabil cea mai veche tradiție de vindecare cu ajutorul leacurilor naturale din întreaga Europa. Fiecare leac descoperit a trecut prin furcile caudine ale studiilor știintifice și dacă eficacitatea i-a fost demonstrată, a ajuns într-un produs original Dacia Plant.

Plantele folosite în produsele Dacia Plant sunt acum cultivate în culturile bio ale companiei sau sunt achiziționate din rețeaua de producători parteneri, pentru că întrunesc cele mai exigente standarde de calitate. Crescute, culese, uscate și păstrate după reguli exigente, plantele își pastreaza întregul complex de substante bioactive.

pheonix-dacia-plantCare sunt lucrurile pe care le-a învățat copilul meu din povestea de succes Dacia Plant? Că e nevoie de perseverență, respectarea standardelor de calitate, fără compromisuri, angajați buni și dedicați, viziune și respect pentru clienți. Și că nu e rău să-ți transformi pasiunea în afacere. I-am explicat că, dacă va dori să înțeleagă și să se folosească de tot ce se găsește în natură, va trebui să studieze mult. Nu va fi de prisos. Îl va ajuta să-și țină familia sănătoasă sau va ajunge chiar să lucreze la … Dacia Plant. Dar până atuni, îi vedem la concertul Phoenix din Piața Sfatului Brașov, pe 2 iulie, unde vor fi cadouri, baloane și surprize!

18835955_1458242347568887_5585560081074103471_n

Atât Phoenix, cât şi Dacia Plant se află anul acesta la un prag aniversar şi amândouă au învăţat să renască mereu şi mereu, oricât de grele ar fi fost obstacolele care le-au ieşit în cale. Ce lecție mai bună aș putea da fiului meu?