Tags

,


Concursul-de-Eleganță-Sinaia-512x713Pe 24 iunie are loc Concursul de Eleganta Sinaia 2017, unul din cele mai speciale evenimente din Europa de Est dedicate automobilelor de epoca. Evenimentul, organizat sub Inaltul Patronaj al M.S. Regelui Mihai I al Romaniei, beneficiaza de un cadrul de exceptie: Domeniul Regal Peles si castelul pentru prezentarea si parada concurentilor si Casinoul Sinaia pentru festivitatea de premiere.

Concursul de Eleganta Sinaia a fost organizat pentru prima data de Automobil Clubul Regal Roman (ACRR) in urma cu mai bine de opt decenii, in doua editii (1934 si 1935). Retromobil Club Romania (RCR) a reluat traditia organizarii evenimentului in parteneriat cu Primaria Orasului Sinaia si Muzeul National Peles. Anul acesta, Concursul de Eleganta de la Sinaia a fost incadrat ca eveniment de categoria A in calendarul Federatiei Internationale de Automobile de Epoca (FIVA) si se bucura, in premiera, de sustinerea oficiala a BMW Classic, alaturi de o deja traditionala colaborare cu BMW Group Romania.

Pentru editia din 2017 sunt inscrise 32 de automobile in sase categorii, cu reprezentanti din patru tari: Romania, Bulgaria, Ungaria si Marea Britanie. Sunt inscrie multe exemplare de exceptie, asa cum este modelul Ego 4/14 din 1924, unul din doua exemplare existente la nivel mondial, prezentat si in filmul „Restul e tacere” semnat de Nae Caranfil. tiriac Collection va prezenta una din putinele limuzine de serie din lume care dispune de un motor cu 16 cilindri – un model Cadillac Series 90. Porsche 356 Cabriolet, Jaguar E Type sau Citroën DS 21 Cabriolet Chapron sunt alte automobile spectaculoase inscrise in concurs.