Termenul “vintage” era legat de anul în care un anumit vin sau ulei era îmbuteliat. Unii l-au folosit apoi pentru a descrie mașini care aveau cel putin 50 de ani (vintage cars). În prezent, multi stiliști îl folosesc pentru descrierea hainelor care au peste 20 de ani. Îl mai auzim când se vorbește despre mobilă sau decorațiuni.

Dar că ”vintage” poate sta lângă ”bec” știați?

Becurile vintage sunt corpuri de iluminat cu LED, care au aspectul unui bec tradițional standard și se încadrează în soclurile clasice, fiind potrivite pentru iluminatul de atmosferă.Aceste becuri vintage combină eleganța atemporală a surselor de iluminat clasice cu eficiența și durabilitatea LED-urilor. Pot fi utilizate în candelabre, șiraguri de lumini în baruri, corturi pentru evenimente în aer liber, dar și acasă, pentru o da anumită stare.

Dar mai bine priviți aici:

Sunt doar niște poze, nu orbiți dacă vă uitați la aceste becuri. Nici dacă le priviți pe cele reale, ele neavând numărul de lumeni asemănător cu becurile cu incandescență actuale, având mai mult caracter de decor și o lumină caldă, blândă.

Acest tip de becuri decorative, cu filament incandescent, a fost dezvoltat ca urmare a cererii clienților care doresc să se bucure de magia și frumusețea vechilor becuri. Primele becuri incandescente aveau filamentul din platină, iar după îndelungi experimente cu diverse materiale, Thomas Edison a dezvoltat primul bec ce putea fi folosit la scară industrială, cu filamentul din carbon. Așa numitul bec Edison este folosit pentru a crea o atmosferă relaxantă, cea a anilor 1900.

Unde se pretează aceste becuri? Într-un spațiu sofisticat, existând șanse ca un loc banal să se schimbe semnificativ. Este varianta ieftină pentru redecorare. Poate nu ai bani pentru noi piese de mobilier sau decorațiuni, dar găsești câteva zeci de lei pentru niște becuri speciale, care te vor duce cu gândul la decorurile din Marele Gatsby, romanul lui Scott Fitzgerald.

gatsby-3-1-600x398

Advertisements