Tags


Ziua de 1 Decembrie – sărbătoarea naţională a tuturor românilor – va fi în acest an marcată într-un mod semnificativ, cu totul special, la Buşteni.

Momentele marcante ale acestei zile vor debuta la ora 9:30 cu o depunere de coroane de flori la Monumentul “Ultima Grenadă” a caporalului  Muşat, edificiu amplasat în faţa gării din localitate. Acest important moment va fi urmat de o slujbă religioasă oficiată la faţa locului de un sobor de preoţi. De faţă vor fi prezente oficialităţi ale oraşului Buşteni, precum şi un numeros public.

 Trebuie remarcat faptul că 1 Decembrie 2016 va constitui pentru oraşul Buşteni un eveniment cu totul deosebit. Trenul regal va opri pentru prima dată la peronul gării din localitate, la orele 10:30. Din vagoanele garniturii trenului regal vor coborî alteţele lor regale Principesa Margareta şi Principele Radu. Aceştia vor fi întâmpinaţi pe covorul roşu, în cadrul unei ceremonii festive, de către Emanoil Savin. Cu acest prilej, alteţele lor vor participa la o serie de evenimente marcante pe măsura acestei mari sărbători a poporului român.

În continuare, alteţele lor regale vor fi însoţite de către primarul oraşului Buşteni, Emanoil Savin până la Brașov. Acesta a fost invitat de Principesa Margareta şi Principele Radu să le fie alături într-o călătorie de o solemnitate aparte cu trenul regal.