13406871_1240806592621010_8309064812465385243_n

Ne întrebați cum le deosebim? După șosete…

Se vede clar că-s românce și că-s gemene. De pe 10 iunie și suporteri ai Naționalei. Sunt fetele vecinului meu, cel care are televizorul cel mai mare de pe stradă. La el vedem meciurile de la Euro.

Sara e  pozitivă, are brațele ridicate și zâmbetul de învingător. Nadia este precaută, nu dă pronosticuri, nu se bucură înainte. Sunt la faza în care se descoperă una pe celalaltă. Și e prima dată când văd atâta galben în jur. Casa e plină și toți sunt îmbrăcați în galben!

Până acum nu au fost îmbrăcate identic, niciodată. Părinții lor s-au ferit de treaba asta, nu s-au luat după babe și ”băbisme”, și le-au dat ce le-a fost la îndemână. Dar pentru Campionatul Euro 2016 nu mai aveau cum să evite blestemul gemenilor, acela de a se îmbrăca identic. Când toată lumea poartă tricolorul Naționalei, nu mai poți să te împotrivești.
4943110Toți ne îmbrăcăm la fel, la meciurile din vara asta. Strângem punctele Penny și ne luăm echipamentul de suporter cu până la 70% reducere.

Ce mâncăm la meci? Ce bem? Ieșim în stradă dacă o să câștigăm? Și începe organizarea: tu aduci popcorn, eu aduc bere, iar tu lăpticul pentru gemene. Cam așa ne pregătim noi pentru meciurile Naționalei. Neapărat în echipamentul corespunzător.

Mulți zic că nu e important echipamentul, că poți simți un meci și gol pușcă sau în pijama. Dar îmbrăcat în tricoul naționalei te simți de parcă ai fi în tribună, alături de suporterii care au ajuns în Franța. Toți suporterii echipei naționale a României sunt îmbrăcați la fel, oriunde s-ar afla pe planeta asta, iar asta creează o energie. Pe care o simți și tu.

Pe care o simt și gemenele noastre.