Când faci o investiţie mare, cum ar fi o casă, o maşină, o călătorie, eşti mai atent pe ce dai banii. Studiezi mai multe oferte şi o alegi pe cea mai serioasă. Da, nu trebuie numai să fie o ofertă bună, ci şi una serioasă, din partea unor comercianţi care garantează pentru marfa lor. Mai ales într-un domeniu cu multe particularităţi, unde poate nu te pricepi prea bine, te bazezi pe seriozitatea celui care îşi vinde marfa.
M-am hotărât să nu mă mai abat de la această regulă, de când un prieten şi-a cumpărat mai multe materiale pentru a-şi construi o casă şi … a păţit-o. Vânzătorul l-a asigurat că lemnul e uscat, iar cheresteaua de cea mai bună calitate. După câteva luni, când s-o folosească, marfa nu mai era bună. Cheresteaua era deformată şi umedă.
Informându-se, a aflat că trebuia să cumpere lemn uscat pentru ceea ce dorea el să construiască, nu verde, cum luase el. Dacă ar fi apelat la un specialist, acesta i-ar fi spus exact ce umiditate trebuie să aibă lemnul, cum să-l păstreze şi la ce operaţiuni poate fi supus. I-ar fi explicat că, în depozitele de cherestea e poate face uscarea lemnului, fie natural, fie artificial, în instalaţii pentru evaporarea apei cu ajutorul aerului.

31135_120_60_0După ce a înţeles că a greşit cumpărând de la un anonim, bucurându-se de un preţ mai mic, prietenul meu a apelat Depozit-online.ro, de unde a luat o cherestea bună. I s-a făcut o ofertă de preț foarte bună, iar serviciile de transport au fost prompte și fără cusur.