12977035_473635676157366_649561852731536991_oUn fost IT-ist, căsătorit cu iubirea vieții lui, se mută la Breaza, patria iilor românești. Cei doi vor să deschidă un magazin, unde să vândă ii, cusute de femeile din cartier. Banii strânși ajung doar pentru materiale și ață. Ce pot face?

Ea și-ar  dori să deschida un magazin fizic, tip căsuță din Muzeul Satului, unde clienții să vină, să servească o dulceață de soc și să admire cusăturile de mână pe pânză topită. El propune un magazin online, pentru care investiția inițială este mai mică, cu sediul acasă. Ea este de acord, vor avea timp să se ocupe de copilul are se va naște curând și de grădină.

Ea ar dori să cheme un decorator pentru a transforma bucătăria de vară într-un sediu de firmă, el propune un vecin cu un gater care ar putea îmbrăca cu lemn pictat șandramaua. Ea acceptă și țopăie de bucurie că va putea picta floricele pe lemn.

Ea propune împrumut mic, pe câțiva ani, și ”cu ce ne mai dă mama, luăm aparatura pentru birou”. El propune soluția de finanțare GRENKE.

Acest articol nu este despre diferența dintre femei și bărbați în abordarea afacerilor. Este despre comunicare și pragmatism. 

GRENKE permite IMM-urilor să închirieze pur și simplu echipamentele de care au nevoie, în loc sa le achizitioneze și să blocheze astfel importante resurse de capital. Nu, GRENKE nu are un depozit mare cu tot felul de obiecte, ci are o bază de date și un sistem prin care înlesnește astfel de închirieri.

Iar el, IT-istul nostru are această informație. Acum o ai și tu, cel care mă citești, și poți să spui cuiva de ea. Ideea e că nu trebuie să cheltuiești bani mulți la deschiderea unei firme pentru a cumpăra ceva, și că ai opțiunea de a închiria ce ai nevoie. Este o soluție implementată cu succes în alte părți ale lumii, care funcționează și care începe să prindă și la români.

Da, începe să prindă și la românii învățați să fie proprietari pe orice. Cei care au înțeles că nu mai e rentabil să dai o grămadă de bani pe ceva și să rămâi blocat și dator ani buni din viață. Iar în cazul unei afaceri, să rămâi cu echipamentele pe cap, dacă dai faliment.

trandafiri-rosiiIar ăsta e un pragmatism pe care-l înțelege imediat și soția IT-istului nostru, care au nevoie, pentru afacerea lor cu ii tradiționale românești, de 4 computere, două imprimante, 8 mașini de cusut și de țesut. Asta, pentru început, Dacă va fi nevoie de mai multe, vor închiria mai târziu.

Afacerea va fi despre ii și broderie. Vor face costumașe tradiționale pentru femei, bărbați, copii, pentru tot felul de evenimente: bptez, nuntă. Da, la nunți, vara asta, se poartă rochiile din pânză topită, cu broderie manuală. Se va face promovare online, cu fotografii și clipuri, se va deschide acest magazin online, iar acasă va fi un mic atelier, unde va fi țesută și brodată pânza.

Soluţia de închiriere GRENKE oferă o serie de avantaje clienţilor, printre care avans 0%şi deductibilitate integrală a chiriei, aceasta fiind constantă pe toată perioada contractului. De asemenea, documentaţia solicitată este minimală, iar clienţii primesc răspunsul într-o zi lucrătoare. în plus, clienţii au asigurare inclusă pentru toate echipamentele pe care urmează să le închirieze.

Iată serviciile oferite:
Închirieri echipamente IT – calculatoare, servere, scannere, storage, UPS, echipamente pentru reletistică, laptopuri, notebook-uri, tablete, terminale mobile.
Închiriere echipamente printare/copiere – imprimante, mulifuncţionale, copiatoare, plottere, cutter plottere, gravatoare, laminatoare.
Închiriere echipamente medicale
Închiriere alte echipamente – echipamene industriale, echipamente de telecomunicaţii, echipamente audio-video, echipamente pentru service-auto, echipamente topografice, sisteme de supraveghere, echipamente monitorizare flote auto, echipamente profesionale pentru curăţenie, mobilier birou.

Dacă îți deschizi afacerea cu soluția GRENKE ai mai multe avantaje, care îți sunt prezentate tot de specialiștii de la această firmă, fără a fi nevoie să consulți vreun expert contabil: 

Factura de chirie este deductibilă total;
Bonitatea financiară a firmei nu este afectată deloc în cazul închirierii, echipamentul rămâne în gestiunea Grenke Renting SRL și nu apare în bilanțul clientului;
Chiria în Euro este constanta pe durata contractului astfel încât se pot planifica costurile pe o perioadă îndelungată
Setul de acte necesar pentru luarea unei decizii este minimal;
Plățile se pot efectua trimestrial
Economisirea capitalului firmei, Grenke Renting SRL solicită un singur comision de administrare, pentru întreaga durată a contractului.

Pentru ei, afacerea asta este un vis. Un vis în doi, pentru viitorul unei famiilii și pentru perpetuarea unei meserii de tradiție în localitate: broderia manuală. Iar un vis cumulat cu o doză substanțială de pragmatism ar putea fi soluția pentru un start-up.

Advertisements