Peste 140 de litografii ale celebrului artist plastic Marc Chagall sunt prezentate la Castelul “Cantacuzino” din Bușteni, în cadrul unei expoziții eveniment care va rămâne deschisă până pe 26 iunie. Iubitorii de artă pot admira lucrări din seriile “Odiseea”, “Ferestrele din Ierusalim”, o colecție de 10 litografii inspirate din plafonul Operei Garnier din Paris și celebrele “Ilustrații pentru Biblie”.
Vernisajul expoziției “Marc Chagall – The Meaning of Life” a avut loc recent și a fost marcat printr-un concert extraordinar în cadrul căruia au evoluat mezzosoprana Margarita Mamsirova, violonista Cristina Anghelescu, pianistul Viniciu Moroianu și chitaristul Costin Soare. Printre cei peste 100 de invitați prezenți la eveniment s-au regăsit: ambasadorul Rusiei, Oleg Sergheevici Malginov și consulul Vasily Nanaradau, din partea Ambasadei Belarus în România.
Aceasta este cea de-a treia mare expoziție găzduită de Castelul “Cantacuzino” în ultimul an, după “Welcome into my brain” și “Que Viva Picasso”, care au cuprins lucrări ale lui Salvador Dali și Pablo Picasso și care au fost vizitate de peste 36.000 de persoane. Kurt Neuschitzer, CEO al Zamora Estate și unul dintre inițiatorii galeriei de artă a Castelului “Cantacuzino”, a declarat că un mare avantaj al expozițiilor este întregul decor care a însoțit întotdeauna evenimentele artistice. Și pentru expoziția “Marc Chagall – The Meaning of Life”, organizatorii continuă ideea de a colabora cu țările în care s-au născut, trăit și lucrat artiștii de-a lungul vieții. În acest sens, ambasadele Belarus, Rusia și Franța din România vor sprijini evenimentul cultural dedicat lui Marc Chagall și vor aduce multe surprize interesante pentru publicul vizitator, au anunțat organizatorii.

Advertisements