Stim cu totii despre inelele de casatorie si  despre inele de logodna sunt simboluri ale iubirii reciproce, respectului si loialitatii, pe care sotul si sotia sunt de acord sa si le daruiasca pentru restul vietii.

Insa, v-ati intrebat vreodata de unde provine sau cum s-a nascut acest obicei stravechi? Eu una asa am facut si, in urma unor cercetari amanuntite, am descoperit urmatoarele fapte uluitoare si interesante despre verighete si inele de logodna:

  • Omul pesterii, emblema a perioadei preistorice, se presupune ca “lega” femeia indragita, punand in jurul degetului acesteia un cerc din fibre rasucite sau fire de plante rezistente. Va puteti imagina…?
  • S-a descoperit ca barbatii din Egiptul Antic luat tulpini de plante, le asamblau in forme rotunde, si apoi le puneau pe al patrulea deget al alesei. Forma circulara a “inelului” reprezenta in chip metaforic eternitatea (un cerc nu are nici inceput, nici sfarsit), mai crezand si ca prin respectivul deget trece o vena conectata direct la inima. In ceea ce priveste aspectul etern, nu s-au inselat, dar ultima premisa este fundamental eronata, studiile stiintifice aratand ca aceasta idee este o simpla fabulatie.
  • Cuplurile tinere de greci faceau schimb de asa-numitele “inele de prietenie”, confectionate din sfoara, prin care cei doi isi aratau aprecierea unul fata de celalalt. In orice caz, acest precursor al inelului de logodna nu conducea neaparat la contractarea unei casatorii, lasand deschise si alte optiuni in alegerea viitoarei mirese…
  • Pentru mai posesivii barbati din Imperiul Roman, daruirea unui inel echivala mai degraba o “revendicare” fatisa a unei anumite persoane de sex feminin, considerata drept “proprietate” care nu trebuia “pradata” de alti pretendenti.
  • In Orientul Mijlociu, in Antichitate, baietii puneau simple inele fabricate din alama pe degetele tinerelor fete (uneori in varsta de doar 11 ani) pe care pusesera ochii, pentru a arata restului comunitatii in care traiau ca aceasta este deja “promisa”. Aceasta era un fel de logodna a cuplului, care urma sa se casatoreasca cand fata mai crestea.

Daca va displace culoarea clasica a aurului, si doriti ca inelul sa aiba alte nuante (roz, alb, multicolor etc.), va invitam sa cititi despre verighete, compania noastra avand o politica foarte bine definita in ceea ce priveste calitatea inalta a diverselor modele de bijuterii din stoc sau bijuterii executate la comanda.

  • Pentru ca in Europa Medievala barbatii erau ocupati sa lupte in cruciade, ei ofereau inele drept promisiune ca vor deveni soti iubitori, la intoarcerea din campaniile militare. Nu intotdeauna asteptarea era una cu happy-end, iar femeile trebuiau sa se… reorienteze asupra altui partener!
  • O ultima poveste care merita istorisita: cea mai lunga logodna din istorie a durat nu mai putin de 67 de ani! Implinind varsta de 15 ani, un tanar pe nume Octavio s-a logodit cu o domnisoara din Mexic, Adriana. Gasind tot felul de pretexte, Octavio a amanat in repetate randuri momentul casatoriei. Cand a ajuns la etatea de 82 de ani, Adriana a pus piciorul in prag, iar cuplul a cautat, in final, inele de casatorie. Nu am putut afla cat a durat casatoria lor, dar probabil evenimentul a fost unul foarte fericit!

Daca vreti ca inelele pe care urmeaza sa le purtati sa poarte amprenta personala, puteti opta pentru verighete personalizate , creand o amintire care va dainui timp indelungat, poate generatii si generatii.