Vata minerala prezinta avantajul ca este un material incombustibil, avand rolul de a stopa raspandirea  unui incendiu si de a contribui la protectia elementelor izolate, ferindu-le de actiunea distructiva a focului.

In situatia nefasta a izbucnirii unui incendiu, vietile oamenilor nu sunt puse in pericol numai de flacari, dar in egala masura si de gazele emise de materialele care iau foc. Aceste gaze sunt toxice si pot afecta sistemul respirator al animalelor si al omului.

Prin structura sa, vata minerala este practic imuna la actiunea focului, existand minime sanse ca ea sa arda asa cum o fac alte materiale. In plus, ea nu va elimina gaze toxice, deoarece in alcatuirea sa intra roci vulcanice, avand un nivel de topire situat in preajma temperaturii de 1 000 grade Celsius. Cum spuneam, la baza intra materiale anorganice si silicioase. Procesul de fabricare urmareste cateva etape: fibrilarea rocilor de basalt, apoi topirea in cuptoare, urmata de centrifugarea pentru a rezulta fibrele.

In mod simultan cu fibrilarea prin pulverizare, se adauga si un liant confectionat din rasina sintetica si ulei emulsionant de natura minerala. Tratamentul termic secundar are actiunea de a solidifica rasina. Astfel, produsul finit isi va putea mentine aceeasi forma, chiar daca este solicitat mecanic.

Asadar, se poate afirma ca vata minerala constituie, neindoielnic, materialul perfect pentru a servi la lucrari de termoizolare a acoperisurilor si a mansardelor. Principalele sale trasaturi constand in greutatea redusa, caracterul ignifug si proprietatile fonoizolante, recomanda folosirea vatei minerale. Aceasta asigura o structura lejera, nu intretine arderea, iar in cazul instalarii unui strat suplimentar, are rolul de a elimina fenomenul cunoscut drept “punte termica”.

Majoritate peretilor interiori, realizati din placi de gips-carton, sunt termoizolati cu ajutorul vatei minerale. Flexibilitatea mare ii permite acestui material posibilitatea de a se integra cu facilitate. Consecintele se manifesta prin zgomotul atenuat si o buna izolare termica. Tocmai din acest motiv, vata minerala a fost utilizata cu eficienta si pentru a izola pardoselile de la parterul unei case, ori pentru izolarea planseelor situate intre etaje.

In ultima perioada, datorita cresterii popularitatii acestui material minune, tot mai multe persoane recurg la amplasarea unor tavane false in locuintele proprii sau in orice alt tip de spatii (spatii comerciale, spitale etc.), realizate din vata minerala.

Noi va incurajam sa adoptati ca solutie alternativa la tavanele in stil clasic, plafoane din vata minerala care, pe langa aspectul estetic modern si placut, va vor rasfata cu calitatile lor fonoizolatoare de top si prin asigurarea unui confort termic sporit. Sistemele de tavane realizate din vata minerala, pe care le veti descoperi in ofertele firmei noastre, au fost dezvoltate printr-o tehnologie la standarde inalte, indeplinind criterii si cerinte ridicate de constructie, fiind usor de instalat in orice interior. Ele sunt durabile, absorb sunetul fara a compromite imaginea vizuala a incaperilor, au o infatisare monolitica si se gasesc intr-o varietate de modele. Singurul impediment in montarea unui astfel de plafon se refera la umiditatea ridicata (peste 80%) in momentul instalarii propriu-zise, la care se adauga costurile ridicate. In orice caz, investitia este una castigatoare, deoarece poate oferi satisfactie pe termen lung. Daca totusi, nu sunteti dispus sa cheltuiti sume semnificative pentru un tavan din vata minerala, pentru a beneficia de un sistem termoizolant de exceptie, o alternativa mai ieftina o reprezinta si plafoanele din polistiren expandat.

Advertisements