In momentul in care am inceput sa cercetez piata sistemelor de aer conditionat, am facut cateva descoperiri legate de avantajele instalarii unor unitati aer conditionat duct de la Gree, pe care vi le voi dezvalui in cele ce urmeaza.

Probabil veti fi de acord cu mine ca nimic nu este mai racoritor pe timpul lunilor toride de vara, mai ales daca locuiti la un etaj superior, unde lumina soarelui puternic patrunde nestingherita in apartament, decat un aparat de aer conditionat.

Avand in spate un secol de istorie in care au cunoscut o evolutie spectaculoasa, aparatele create pentru climatizarea locuintelor se diferentiaza prin capacitatea de racire, eficienta de ordin energetic, dar si prin detinerea unor functii speciale.

La aparatele clasice de aer conditionat, oprirea si pornirea in mod automat a compresorului de racire este comandata de catre termostat, o data cu sesizarea modificarii temperaturii interioare cu cateva grade in plus sau in minus fata de valoarea setata initial. Asadar, de aici rezulta ca temperatura din interior nu va fi mentinuta la o valoare constanta.

Sistemele de aer conditionat tip duct reprezinta una dintre cele mai populare solutii de climatizare a locuintei. Iata care ar fi principalele beneficii:

  • Permit instalarea într-un plafon suspendat, lasand aerul sa patrunda in încăpere prin niste grile, cu design modern, care nu dezbina in niciun mod armonia interiorului. Aparatele de aer conditionat duct se utilizeaza, in genere, în scop comercial, fiind frecvent prezente în birouri, săli de conferințe ori in localuri.
  • Aparatele de aer conditionat tip DUCT se bucura de o structura stabile, formata dintr-o unitate externa si una internă. Unitatea interna contine o structură specifică, constand intr-o carcasă canalizabilă care face posibila circulația unui flux de aer mare.
  • Asigura o functionare silentioasa.
  • Unitatea internă rezista in conditii de umiditate, chiar si la crearea fenomenului de condens.
  • Aparatul este prevazut cu un filtru, situate de regula in partea de aspiratie.
  • Majoritatea modelelor intalnite pe piata, beneficiaza de accesorii precum: compresor, schimbatoare de caldura si ventilatoare centrifuga.
  • Special pentru spatiile private, exista alternativa unor modele care include senzori cu rol in reglarea automatica a valorilor temperaturii pe durata noptii, prin activarea functiei de Inteligent Sleep Mode.
  • In plus, exista si aparate de climatizare care inglobeaza si setari de auto-protectie sau care vizeaza auto-diagnoza, functii cu rol in dezumificare, alaturi de posibilitatea auto-restartarii sistemului, depinzand de preferintele si necesitatile fiecaruia.

Daca doriti sa optati pentru un alt tip de sistem de aer conditionat, care sa permita montarea in plafon, va recomandam sa optati pentru caseta Daikin. In speranta ca informatiile din acest articol v-au fost de folos, va uram sa faceti cea mai buna alegere, alegand sistemul potrivit pentru dumneavoastra.