l_83643Unul dintre cele mai inovative spectacole ale Teatrului pentru Copii “Ciufulici” – “Prințesa mecanică” – este foarte bine primit de spectatorii ploieșteni și va fi prezentat, la vară, și publicului francez. Producția teatrală aduce mai multe noutăți pentru copiii iubitori de teatru, una dintre acestea fiind faptul că păpușile folosite sunt realizate din materiale reciclabile.
Bazat pe o poveste scrisă de Lenia Major, o cunoscută scriitoare pentru copii din Paris, spectacolul prezintă reîntoarcerea pe scenă, în lumina reflectoarelor, a unei marionete distruse de un accident la finalul unui spectacol, chiar în timpul aplauzelor publicului. Regia spectacolului îi aparține lui Radu Dinulescu, Mihai Androne este asistent scenograf, iar muzica îi aparține lui Alexandru Iuga. Din echipa de creație face parte și un artist francez : scenograful Patrice Seiler. Actorii care dau viață păpușilor sunt: Ana Maria Orbean/Mihaela Rus, Lucian Orbean/Nelu Neagoe, Mihai Androne. “Într-un moment în care lumea se confruntă din ce în ce mai mult cu problema inutilităţii, a înfrângerii în faţa greutăţilor cu care te poţi confrunta în viaţă, a depăşirii handicapului de orice tip, micul nostru spectacol ne îndeamnă la înţelegere şi comprehensiune, la deschidere, la integrare şi apropiere sufletească. Pentru trupa din Ploieşti este o experienţă specială, o relaţie diferită a actorilor cu microcosmosul special născut dintr-o viziune inedită asupra rolului teatrului, asupra apropierii unei teme umane de larg interes, de lumea păpușii-obiect. Prinţesa noastră este pusă sub semnul balerinei Maya Plisetskaya, dispărută dintre noi în mai 2015, după o carieră de mare succes pe marile scene ale lumii”, a declarat regizorul Radu Dinulescu.
Copiii care au văzut până acum “Prințesa mecanică” au reacționat cu entuziasm și au fost fascinați de modul ingenios în care sunt realizate păpușile.

Advertisements