Membrii Asociației Psihologilor Atestați din România (A.P.A.R.) au deosebita plăcere de a vă invita la cea de a XI-a ediție a Conferinței de Psihologie Aplicată cu cu participare internațională pe tematica ,,DEPRESIE și ANXIETATE – Punți între teorii și aplicații practice” care se va desfășura în perioada 8-10 aprilie 2016 în sălile de conferință Europa ale hotelului Aro Palace 5* din Brașov.
Asociația Psihologilor Atestați din România este furnizor de formare profesională acreditat de Colegiul Psihologilor din România (C.P.R.) cu nr. aviz RF-II-BV-91.
Partenerii acestei ediții a conferinței sunt: Centrul Internațional de Psihologie și Psihoterapie NEW LIFE, Facultatea de Psihologie și Știintele Educației, Departamentul de Psihopedagogie Specială, din cadrul Universității din București și Universitatea de Medicină și Farmacie ,,Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

Motivația alegerii temei conferinței este răspândirea galopantă a tulburării depresive, în majoritatea cazurilor asociată cu tulburarea anxioasă. Potrivit declarației O.M.S., depresia, în prezent se află pe locul al III-lea la nivel internațional, iar până în 2020 estimându-se că va deveni principala cauză de dizabilitate.

Obiectivele conferinței sunt:
-îmbogățirea cu noi cunoștințe prin dezbaterea de teorii, tehnici, metode pentru prevenirea și remiterea simptomatologiei depresiei și anxietății,
-contracararea posibilelor recidive,
-dezbaterea condițiilor de avizare psihologică, respectiv medicală: a conducătorilor auto, a noilor angajați, în menținerea unei funcții, în procurarea/ deținerea/ folosirea unei arme letale/ neletale,
-stabilirea discernământului persoanei diagnosticate,
-pensionarea medicală a pacienților, respectiv reinserția lor socială și profesională,
-alternative viabile pentru activarea și menținerea stării de bine din perspective antropologice, psihopatologice, psihoterapeutice.
Aceste obiective se vor realiza în cadrul lucrărilor conferinței prin:
-schimbul de experințe profesionale din praxisul celor cu experiență prin prezentarea studiilor de caz,
-stabilirea punților de legătură între cele mai moderne teorii în domeniu prin prezentarea lucrărilor, posterelor și workshopurilor,
-dezbateri în cadrul meselor rotunde.
Vă asigurăm că veți trăi sentimentul de apartenență într-un grup de persoane ce împărtășesc valori și obiective comune, cu posibilitatea stabilirii de noi colaborări între colegii din aceeași profesie precum și dintre medici și psihologi.

Advertisements