În perioada 23 – 26 iulie se desfăşoară la Cocorăştii Mislii Tabăra internaţională de land-art, fotografie şi film „Noduri şi semne”, ediţia a şaptea, la care participă tineri artişti din România, Franţa, Italia şi Spania.

tabara-foto-cocorastii-mislii NODURI ŞI SEMNE este titlul unui volum de poeme aparţinând marelui poet român Nichita Stănescu, iar tabăra poartă acest nume pentru că proiectul a fost lansat în anul 2009 în cadrul Festivalului artelor NICHITA LA ECHINOCŢIU, ediţia a patra.

Tabăra este deschisă tinerilor artişti care au proiecte de land-art şi care-şi pot realiza aceste proiecte în cadrul natural generos de pe teritoriul comunei Cocorăştii Mislii. Operele de land-art realizate aici, cât şi acţiunea în sine vor face subiectul unui film documentar realizat în studioul Centrului Dramatic Mythos. Va fi, de asemenea, deschisă, în luna septembrie, la Galeria de Artă „Orion” din Ploieşti, o expoziţie cu lucrări de artă fotografică realizate de participanţii la tabără.

Land-art este o tendinţă a artei contemporane care utilizează cadrul şi materialele din natură (lemn, pământ, piatră, nisip, apă etc). Cel mai adesea, operele de land-art sunt realizate în mediul natural, de aceea sunt supuse eroziunii naturale, dispărând în timp şi rămânând doar mărturiile fotografice şi cinematografice.

Advertisements