Tags

,


Ca femeie ai un singur cap, ca și bărbatul. Doar că al tău are mai multe sertare: unul pentru copii, altul pentru casă, serviciu, prietene, pasiuni. Creierul bărbaților are și el câteva sertărașe: fotbal, pescuit și casa pe dinafară. Da, pe dinafară, acolo unde sunt gândaci, noroi, țevi și cabluri, unde bărbații se murdăresc și se fac că muncesc, dându-se … meseriași.
Spune-i cumva bărbatului că pentru unul dintre sertare, casa, ai nevoie de un cuptor nou. Sau o mașină de spălat, de călcat, de făcut pâine, orice. Îți va spune că bunica făcea pâine la cuptor și că mama lui i-a spălat scutecele de mână. Nu mai vorbim de foen, de ondulator sau epilator electric. Se va uita la tine ca la cea mai risipitoare femeie din lume, cheltuitoare de bani ai familiei.
pompa-submersibila-tornado-214-126-192x192Dar când el vine și îți spune că vrea să-ți arate niște oferte la niste pompe submersibile mare adancime, tu trebuie să zâmbești și să încuviințezi achiziția. Pentru că tu nu știi că, dacă nu ai apă lângă casă, tu nu mai poți să mănânci legume din grădină. Nu mai ai apă caldă la baie și bucătărie. Îi trebuie pentru repararea sistemului hidrofor cu pompă submersibilă, amplasat în căminul de lângă fântână. Că apa aia nu ajunge singură la tine în bucătărie și baie, ci trebuie ajutată. Dar femeile nu înțeleg așa ceva.
Evident că bărbatul își va aloca douăzeci de minute ca să-și explice șie ce înseamnă o pompă submersibilă, de ce e mai bun decât una cu jet, de ce trebuie schimbată și cum o va pune monta el. Apoi va sta două ore să se gândească la un sistem. Iar când să se apuce, va pune mâna pe telefon să cheme un coleg de serviciu. De fapt e un meseriaș, care te taxează la oră. El nu știe că, cât timp ține el oprită apa, ție îți putrezesc rufele neclătite în mașina de spălat, ciorba stă neterminată pe aragaz, iar copilul se împute de la antrenamentul de karate.
Dar ce știi tu? Bărbatul e ce care va rezolva problema. Asta dacă nu se ântâmplă ca meseriașul să descopere că pompa veche nu avea nimic, ci era întrerupt un fir de alimentare. Chiar dacă tu i-ai spus să verifice înainte de a face o investiție așa serioasă. El nu și nu, că el știe, se pricepe, eu să stau în bucătăria mea.
Asta vă spuneam. Cu sertărașele. Poate că nu ar trebui să mă bag peste ale lui și să-l învăț eu cum e cu pompele submersibile, dar numai după ce și el se potolește de la datul cu părerea asupra chiftelelor și prăjiturilor mele.