Peste 1.000 de fani ploieșteni s-au strâns, duminică seară, în tribunele Sălii Sporturilor „Olimpia”, la meciul filantropic „Un weekend de nota 10 pentru Toni”, organizat pentru al doilea an consecutiv de CSU Asesoft în parteneriat cu YouthBank Ploiești. Dacă, la final, campionii României și elevii Colegiului Național „Mihai Viteazul” au realizat o fotografie de grup, la mijlocul terenului, spectatorii prezenți la acest eveniment au avut parte de mai multe surprize din partea organizatorilor.

Și în acest an suporterii Asesoftului au răspuns pozitiv invitației de a dona bani pentru sprijinirea unor proiecte în școlile și liceele din Ploiești, coordonate și implementate chiar de elevii acestor instituții. De asemenea, au fost strânși bani și pentru susținerea unei cauze nobile, Mădălin Ivan, elev al Colegiului Economic „Virgil Madgearu”, trecând prin momente dificile din cauza unei boli grave, care a alertat, în ultimele zile, comunitatea ploieșteană și rețelele de socializare.

Meciul în sine, care a opus campionii României și pe cei ai Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, elevii Colegiului Național „Mihai Viteazul”, pregătiți de profesorul coordonator Nicolae Băcan și de Titi Mircea, a fost presărat cu faze spectaculoase și momente amuzante. Slamurile lui Alhaji Mohammed și Ștefan Neagu au fost aplaudate la scena deschisă, la fel întâmplându-se și în cazul aruncărilor de la jumătatea terenului ale lui Dragan Labovic, Gerald Lee sau Jarvis Hayes. Câțiva dintre „tăticii” din tabara campionilor, grecul Michalis Pelekanos și lituanianul Marius Runkauskas, și-au invitat micuții pe parchet, aceștia reușind, cu ajutorul „uriașului” Lee, să înscrie din apropierea inelului. Și suporterii s-au aflat în centrul atenției, crainicul sălii dăruindu-le celor mai norocoși dintre fani 15 invitații la meciul cu Valencia, din data de 28 ianuarie, în urma unui concurs “ad-hoc” pe facebook.

„A mai trecut un an fără Toni Alexe, un om deosebit și un baschetbalist de excepție. Îmi amintesc și acum de meciul cu Spartak Euroins Sofia, de la Ploiești, când Toni a fost pe tot terenul și ne-a condus spre o calificare istorică în fazele avansate din FIBA EuropeCup. Cuvintele sunt de prisos acum, mă bucur însă că Toni nu a fost uitat în niciun moment la Ploiești, iar noi, elevii săi, continuăm să ne luptăm pentru noi trofee alături de CSU Asesoft”, a declarat Levente Szijarto.

Organizatorii evenimentului au reușit să strângă la final peste 1.500 de euro, sumă ce va fi dublată cu sprijinul BRD Ploiești. După ultimul fluier al meciului, spectatorii și jucătorii ploieșteni au aprins lumânări pe treptele Sălii „Olimpia” și au înălțat lampioane către cer în memoria „unicului căpitan”, Toni Alexe.

Advertisements