Tags

,


A zice că piatra este cel mai durabil material din lume. Că o casă din piatră este veșnică. De asta am insistat să ne facem gardul și fațada casei din piatră adusă de la munte, că doar o dată în viață o facem. Așa am gândit atunci: că o punem și nu ne mai atingem de ea în veci. Ne-am încrezut foarte tare și în furnizorul nostru, care ne-a garantat că piata își va păstra strălucirea sute de ani și că această casă va rămâne moștenire mai multor generații.

Casa și gardul au 15 ani, iar strălucirea a pălit cu timpul. Piatra s-a erodat, s-a pătat, iar pe alocuri avem chiar și mucegai. Așa zisul specialist nu ne-a spus că piatra necesită întreținere, puțină îngrijire din când în când.

Ne-am gândit cî ceva ne scapă, că e cazul să ne interesăm ce e de făcut, înainte ca locuința noastră să-și piardă din valoare. Și am căutat pe internet cum să îngrijim piatra. Si am găsit un site specializat, vezi aici, numit chiar Stone-care (îngrijirea pietrei). Și am citit multe lucruri interesante despre acest domeniu.

Orice suprafață din piatră naturală se pătează, deoarece este poroasă. Acest lucru permite apei de ploaie să intre și să se infiltreze sub stratul de suprafață. Cu cat piatra este expusa pe termen mai lung, lichidul patrunde mai adanc și pata devine permanentă. Prin urmare, este foarte important să protejăm suprafata cu un impermeabilizant, care închide porii si nu lasa lichidele varsate și murdăria să patrundă în interiorul suprafeței
Cand piatra (piatra naturala, travertin, marmura,granit, onyx) devine spalacită și zgariată, evident își pierde frumusetea și luciul. In momentul acesta piatra, trebuie reconditionată pentru a-i reface luciul original.
sclogoNew-logo_1
STONE CARE a aparut din dorința de a răspunde unei cereri, aflate in continua creștere, in domeniul reconditionării si întreținerii suprafețelor din piatra naturala. Iată ce oferă firma specializată în redarea strălucii pietrei:
• Reconditionare (slefuire, lustruire, periere) piatra naturala, marmura, travertin, granit, beton etc.
• Curatare a suprafetelor din piatra naturala, marmura, travertin, granit, beton, caramida etc.
• Impermeabilizare suprafete de travertin, marmura, calcar, granit, gresie, faianta
• Impermeabilizare pentru pavele, argila, lut, caramida aparenta, beton
• Solutii de prevenire a aparitiei ruginei
• Tratamente pentru curatarea si prevenirea mucegaiului
• Indepartare si protectie impotriva desenelor tip graffiti
• Asistenta tehnica