Tags


De două ori au urcat pompierii astăzi în oraș. Au fost gazele oprite, iar când au venit bucureștenii la vile să-și petreacă sărbătorile de Crăciun au explodat lucruri. Centralele care erau lăsate pe nivelul minim, să nu înghețe casele și au intrat pe avarie în momentul în care s-a oprit alimentarea cu gaze. Iar când au venit proprietarii, după câteva zile, și au dat drumul la centralele termice au bubuit câteva.
Unii consideră instalarea unei centrale termice o treabă simplă. Ca și cum ai instala o chiuvetă. Cumpără una dintr-un hipermarket, cheamă un vecin meseriaș care mai tunde peluza din când în când și mai dă mâncare la câine și cu asta gata, au sistem de încălzire în casă. Cam așa procedează bogații cu viloaie, care sunt învățați să nu dea socoteală nimănui, să ignore scoaterea de autorizații și apelarea la specialiști.
De unde știu asta? Pentru că am lucrat ani de zile la o firmă care vindea diferite tipuri de centrale termice pe gaz, electrice, cazane pe combustibil solid și peleti, când locuiam în Iași. După ce m-am căsătorit și m-am mutat în Ploiești, dar le urmăresc pagina: www.platimar.ro. Știam că bune relații de colaborare cu dealerii autohtoni, regionali si locali precum și cu diferiți importatori de prestigiu, dar în utimul an s-au dezvoltat foarte mult. Acum sunt distribuitori la toată gama de țevi si fitinguri REHAU si TECE import Germania pentru încălzire si răcire în pardoseală, instalații termice, instalații sanitare, panouri solare, pompe de căldură, șeminee și termoseminee EDILKAMIN. Asiguă și executii de calitate in domeniul instalatiilor termice si tehnico-sanitare si cu alte tipuri de fitiguri si tevi in functie de cerere. Sunt specializati in dimensionarea si montarea de instalatii termice, incalziri in pardoseala, panouri solare pentru apa calda sau cu aport la incalzire, pompe de caldura.
tece1-946x270De ce vă spun toate astea? Pentru a vă demonstra că unii încearcă și reușesc mereu să se perfecționeze, să ofere servicii de calitate, tocmai pentru a nu se mai întâmpla atâtea nenorociri. De ce să nu apelezi la o firmă specializată când montezi o fimă specializată, care să răspundă și să-și asume responsabilitatea, acest lucru nu îl pot înțelege! Mai ales că firma asigură și consultanta gratuita partenerilor săi și urmărește derularea lucrărilor pana la finalizarea acestora.
Oare când vom învăța și noi de la alte țări, în care profesioniștii sunt tratați la adevărata valoare? Îmi amintesc de o fază din Germania. Cuiva i se stricase o priză. A venit electricianul, și-a pus un costum de protecție, cască, ochelari, și=a scos uneltele, și le-a aranjat frumos, a băgat două șuruburi, s-a dezbrăcat, și-a băgat uneltele în trusă și a plecat. A durat mai mult pregătirea decât reparația. Noi, cu pregătirea și luarea măsurilor de siguranță stăm mai prost.