Tags

,


Am fost la zeci de petreceri cu Spiderman, și Fulger, și Mickey Mouse cu gașca lui. Și m-am bucurat, ca părinte, că al meu pitic are parte de așa ceva. Până când m-am plictisit de aceleași personaje, cu aceleași replici celebre, repetate obsedant de actori amatori porniți să facă și eu un bănut, după o schimonoseală în fața copiilor invitați la petrecere.
10849876_796390687095069_2192026489173427930_nNu m-au mai impresionat nici animăluțele din baloane, nici scenetele cu marionete handmade, nici trambulina. Pentru ziua lui David vreau altceva.
Am de gând să apelez la Ambasad’Or Play, al cărei motto este: Copiii la Putere! Părinţii sunt la ordinele voastre!
Cu niște locuri de joaca moderne, ei m-au cucerit cele trei devize: Bestial, Funtastic, Cool! Iar cea mai tare chestie este că părinții se distrează și ei, fiind incluși în jocurile de grup. Deci, nu mai stau deoparte, în picioare, cu un pahar de suc pentru 3 ore, uitându-mă la niște puști care aleargă bezmetici.

Iată ce jocuri ni se propun:

Vânătoarea de comori
Acest tip de joc poate fi organizat cam în orice locație și folosind diferite variante. ”Comorile” sunt de fapt mici recomense pe care le poți oferi copiilor, cum ar fi dulciurile sau jucăriile. Aceste comori trebuie ascunse în diferite locuri. Copii vor fi împărțiți pe echipe și vor primi fiecare câte o hartă, care să le indice unde se află fiecare comoară. Ca jocul să fie mai interesant, fiecare ascunzătoare poate fi reprezentată printr-un simbol anume, iar cei mici vor trebui să ghicească despre ce este vorba. Echipa care termină prima vânătoare de comori poate primi la final un premiu special.
Cercul dulce
Acest joc presupune ca fiecare copil să aleagă ceva dulce dintr-o grămadă aflată la îndemână pe o măsuță. Dulciurile vor fi diferite, ciocolățele, bomboane, napolitane etc. Apoi, fiecare copil primește o pungă de hârtie în care își ascunde dulcele ales. Se formează un cerc, iar copii încep, pe rând să facă schimb de dulciuri. Ideea este ca cei care au primit doar o bomboană, de exemplu, să încerce să își schimbe punga pentru una care să conțină o ciocolată sau o pungă întreagă de bomboane. Jocul se încheie atunci când fiecare copil face schimbul de cel puțin trei ori. Astfel, cei mici vor încerca să își amintească ce a avut fiecare, dar această sarcină devine tot mai dificilă pe măsură ce se fac tot mai multe schimburi.
Detectivul Sherlock Holmes
Aceasta este o variantă simplificată pentru cei mici și se joacă întotdeauna înăuntru, pentru că va trebui ca la un moment dat să se stingă luminile. Fiecare copil trebuie să tragă dintr-un bol o bucățică de hârtie. Doar trei bucățele vor conține inscripționate cuvintele ”detectiv”, ”criminal” și ”victimă”. Detectivul și victima se vor anunța, însă criminalul nu trebuie să spună nimic. În momentul în care se sting luminile, criminalul trebuie să atingă victima, care strigă, iar apoi să se îndepărteze cât mai repede. Când luminile se aprind, detectivul va trebui să interogheze ”martorii” și să facă deducții logice pentru a încerca să afle cine este criminalul.