Tags


Știu mulți patroni de firmă care se plâng de contabili. Despre asta vorbim noi când ne întâlnim. Noi, posesorii de firme din România. Cum ni s-au blocat conturile pentru că un contabil neatent nu a văzut că am trecut de plafonul impus pentru a nu plăti TVA, cum am rămas cu restanțe neplătite și acum plătim penalități, cum un alt contabil își făcuse firme căpușă către care noi prestam servicii neștiute și nevăzute, și tot felul de alte povești cu contabili.
Iar acum urmează, ca într-un spot publicitar nu prea original, soluția: externalizarea serviciilor. Eu nu o să-ți spun că asta te va scăpa de toate problemele și că nu vei mai avea niciodată probleme cu fiscul. Dar am gasit câteva motive care sunt în favoarea externalizării serviciului de contabilitate. Adică nu mai ai angajați, ci ți se prestează un serviciu de către o firmă specializată.
Iată avantajele colaborării cu o societate specializată pentru întocmirea contabilității :
– Clientul beneficiaza de experiența prestatorului din punct de vedere al:
relatiilor cu autoritatile statului si cu organele de control financiar – fiscale
minimizarea taxelor si impozitelor datorita experientei acumulate
identificarea tehnicilor de maximizare a profitului
– REDUCEREA COSTURILOR clientului cu pana 50% datorita:
eliminarii costurilor salariale si a impozitelor aferente personalului pentru contabilitate
eliminarea cheltuielilor pentru spatiu, mobilier si tehnica de calcul
eliminarea cheltuielilor cu deplasarile catre autoritati
eliminarea costurilor pentru programe specializate de contabilitate
eliminarea amnezilor si penalitatilor ce pot surveni din lipsa de profesionalism
– TRANSFERUL RESPONSABILITATII catre prestator:
asigurarea de risc profesional va garanteaza despagubirea in caz de erori
responsabilitatea evidentei contabile revine integral societatii prestatoare
grija respectarii termenelor de depunere acte se transfera prestatorului

Păi nu mai trebuie să-i amintești tu contabilului să-ți depună fisele fiscale. Păi nu mai trebuie să ai grija unui software plătit în firmă. Adio amenzi pentru întârziere, greșeli și neplăți. Prestatorul de servicii se va ocupa de toate astea, iar dacă nu se va ocupa, va trage ponoasele. Tu îți vei vedea în continuare de expansiunea firmei, de proiecte, de extindere și nu vei mai avea grija unui angajat pe care să-l verifici și s-l mână de la spate să-și facă treaba.
La noi, la români, poate este un concept nou, acesta de externalizare a serviciilor. Noi, ca nație, avem impresia că ne pricepem la toate și că le putem face pe toate. Ar trebui să gândim outside the box și să învățăm de la cei unde inițiativa privată are sute de ani de istorie, nu abia 25, cum e cazul țării noastre.

Advertisements