10801538_830804570276218_5432554679661941692_n”Un glob pictăm, o inimă salvăm”. Sub acest motto se desfășoară acțiunea de sâmbătă, 29 noiembrie, organizată de Asociația Pro Câmpina. Mai mulți câmpineni și copiii lor se întâlnesc pentru a confecționa globulețe din hârtie și becuri arse. Multe dintre ele vor fi cumpărate de către firma Tinmar, iar altele vor fi scoase la vânzare, la târgul de Crăciun de la Școala Centrală, de săptămâna viitoare.

Ce se va întâmpla cu banii strânși? Vor fi donați unui copil care are o afecțiune cardiacă, Andrei-Alexandru Munteanu din Constanța, un caz de care a impresionat-o pe președinta asociației, Irinel Dumitrașcu.
w”Este vorba despre un copil de 4 ani, din Constanța, care s-a născut cu o malformație congenitala cardiacă, trăiește prin spitale de la vârsta de 1 an și urmează să fie operat pe cord deschis la Spitalul Monza – centru cardiovascular din București. Intâmplător, am aflat povestea lui și a familiei, prin intermediul unei prietene din București, care are și ea un copil mic, pe care l-a tratat la acel spital…. Ne-a emoționat scrisoarea lui și dorim ca acest atelier de creație să fie și o lecție de omenie și educație civică pentru copii”.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 29 noiembrie, la orele 14.00, la Librăria Diverta din Câmpina.

Advertisements