În Sinaia vor fi organizate, cu siguranță, cele mai frumoase manifestări de 1 Decembrie din județ.

Localnicii și turiștii vor primi mere coapte și vin fiert, gratuit, dar și produse tradiționale românești calde, din partea Primăriei. În centrul orașului se vor ține spectacolele folclorice în aer liber, un concert al trupei de tenori Distinto, o piesă de teatru, fanfară și parada militară.

Ziua Națională va debuta la ora 09.00 în gară, de unde Trenul Regal va pleca într-o cursă simbolică, spre București. La ora 14.00 circulația în centrul orașului Sinaia va fi oprită, pentru spectacole stradale. În fața Primăriei Sinaia, între orele 14.00 și 16.00 vor susține concerte Ansamblul Folcloric Perinița și trupa de tenori Distinto. În tot acest timp, copii îmbrăcați în costume tradiționale vor împărți spectatorilor tricolorul României.

În trei puncte centrale ale orașului (în fața hotelurilor New Montana, Sinaia și Bulevard) vor fi distribuite, gratuit, aproximativ 1.500 de mere coapte și 100 de litri de vin fiert.

afis sinaiaLa ora 16.00, Primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea și domnul Adrian Popescu, președinte al filialei Cultul Eroilor vor adresa câteva cuvinte publicului, cu ocazia Zilei Naționale. Douăzeci de minute mai târziu, parada militară va pleca pe muzică de fanfară, din fața hotelului Internațional spre Cimitirul Eroilor.

Acolo, în prezența unui sobor de preoți, se vor depune coroane de flori și se va oficia o slujbă de pomenire a Eroilor Neamului. Imediat după aceea, în jurul orei 17.00, pe esplanada Eroilor se vor distribui gratuit cele 2.000 de sarmale calde, pregătite pentru acest eveniment.

Ziua se va încheia la Casino Sinaia, unde, începând cu ora 18.00 va avea loc piesa de teatru Central Park West în reprezentația Teatrului Toma Caragiu din Ploiești. Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile.

Advertisements