Tags

, ,


Eu îmi cumpăr produse cosmetice de pe un magazin online în care am încredere.
Aici, înainte de a comanda o loțiune pentru masaj, de exemplu, poţi afla ce ingrediente conţine, cum se aplică, pentru ce tipuri de piele este potrivită, ce efecte are, în ce cantitate este comercializat şi în cât timp ţi-l va aduce curierul la uşă. În ceea ce priveşte un săpun sau un o cremă de corp, de pe site vei afla cum va fi ajutată pielea ta de toate substanţele existente în loţiune, dar şi dacă există substanţe la care ai putea fi alergic. Recunoaște: nu îți spune nimeni toate astea într-un hipermarket.
Deodorant-Lavanda-300x240Chiar dacă nu îți vine să crezi, toate produsele cosmetice pot fi bio. Chiar și deodorantele naturale. Acestea acționează altfel decât antiperspirantele pline de produse chimice de pe piață, care conțin cantități mari de aluminiu și produse sintetice pentru a te împiedica să transpiri. În mod normal glandele sudoripare de la nivelul axilei permit corpului să elibereze toxinele dar să sa regleze temperatura prin eliberarea transpirației. Transpirația eliberată de piele nu are miros, dar în combinație cu bacteriile aflate în această zonă apare mirosul neplacut. Blocarea acestui mecanism natural cu un antiperspirant poate cauza creșterea numarului de toxine din corp, ceea ce poate agrava sau produce probleme de sănătate. De aceea, eu folosesc un deodorant natural care conține ulei de cocos, unt de cacao organic- un atioxidat ce neutralizează radicalii liberi și dă o perioadă de valabiliate de pană la 2 ani produsului-, ceara cosmetică de albine bio și ulei de jojoba bio, care este delicat cu pielea sensibilă a axilei și protejează pielea de iritație.
Produsele cosmetice naturale sunt și foarte bune cadouri. Știi că nu fac rău, nu produc alergii sau reacții adverse, așa că nu ai cum să riști cu astfel de cadouri. Chiar ai putea să le deschizi ușa către o lume nouă: fără produse artificiale.