Tags

,


Nu-i nicio rușine să fii, ca adult, un începător în ceva. Nu-i o vârstă anume ca să faci asta. Poți s-o faci copil fiind, poți încerca și la 70 de ani, dacă te țin picioarele.
Nu e bine să ai regrete în viață. Eu, de exemplu, nu știu să înot. Acum, ca adult, mi-e frică, nu pot să intru în apă. Dacă mă învăța cineva când eram mică, când nu stiam ce e teama. De nimic. Dar asta e cu înotul. Cu dansul este altceva. Nu există o vârstă pentru a fi începător la dans. Dar, totuși, de ce ar face cineva asta, la orice vârstă? Doar nu vom ajunge cu toții vedete, asistente TV sau animatoare în cluburi?
Invățarea unui nou dans are multiple avantaje, foarte importante: educă mișcările corporale, îl tine in formă, iar persoana respectivă este menținută foarte interesată de activitatea fizică, este mai atentă cu tot ce o înconjoară, iar viața devine mai frumoasă. În ciuda atâtor avantaje, multor oameni le este efectiv teamă de a încerca ceva nou, din frica de a nu greș sau a se face de râs. Schimbarea este de natura pozitivă, dar cauzează de multe ori anumite conflicte interioare. Asta aflăm de pe site-ul Latino-time.ro.
Uite, despre astea vorbesc eu aici! Despre conflictele interioare.Vrei să faci ceva, fă-o! Relaxează-te! Ia viața cu tot ce îți oferă! De ce nu și niște cursuri de dans?
tango3S-ar putea să nu te simți confortabil într-o sală de dans la inceput, dar acest lucru este general valabil pentru toti începătorii. Cheia este: să nu lași gândurile să preia controlul asupra dorinței de a învăța. Pentru o învățare mai eficientă, o percepție pozitivă a rezultatelor eforturilor tale este crucială. Daca faci greșeli sau nu prinzi miscarea atât de repede pe cât ti-ai dori, este important sa nu îți spui: “O las balta! Nu sunt destul de bun pentru asta…” Trebuie sa te feliciți ca ai învățat ceva nou si sa perseverezi. Evident, ceea ce îți spun acum se aplică în orice situație de viață, în care trebuie să-ți frângi niște temeri.
Dar cu un antrenor adecvat și cu foarte multa practica, vei dezvolta o capacitate mentala si fizica, capacitate pe care corpul tău o deținea de mult timp. Vei fi încrezator in sala de dans sau pe ringul de dans – al unei discoteci sau al unei ballroom. Chiar daca mai pot apărea mici greseli, le vei considera ca fiind parte a procesului de învățare.
Pornește fără a avea asteptări sau prejudecăți! Doar cu gandul ca te veti simți bine încercând ceva nou. Trebuie să realizezi că ai nevoie de îndrumările unui instructor de dans pentru a deveni profesionist. Iar când vei începe pregătirea, acceptă-ți limitele.
De fapt, aste e totul. Nu știu care îți sunt limitele până nu încerci. Dacă începi și nu te descurci, măcar știi că asta ți-e soarta, că e timpul să treci mai departe și să incerci altceva nou. Dar dacă nu îți iei inima în dinți și nu dansezi… nu știi ce pierzi!