Tags

,


Iti place, asa cum imi place si mie, lucrul bine facut? Adica facut cu grija si responsabilitate, durabil, de buna calitate?
Sunt Mihai Tomoiu, inginer instalator, cu o experienta de peste 40 de ani in instalatii si obiecte sanitare. Cand am inceput sa lucrez, totul era simplu. Oferta era saraca, produsele noastre, romanesti, cum le stim….facute cu “simt de raspundere” si cu ..economie de material, ca, deh, vremurile cereau sacrificii….
Obisnuiti cu stilul, fiindca asa crescuseram, credeam toti ca” merge si asa” si , de ce sa nu recunosc, a mers ceva, spre 40-50 de ani de comunism…unii dintre voi poate va mai amintiti!
Si ne-a mers, pana in ziua in care o revolutie ne-a schimbat vietile in feluri nu neaparat bune…
Pe meseria mea, insa, lucrurile au mers bine. De la saracia de dinainte, ne-am vazut invadati de multime de producatori si mii de game de produse. Cu certificate de calitate, de garantie, in conformitate cu normele, cu fise tehnice etc.
Anii post revolutionari au fost cei mai buni. Produsele erau accesibile fiindca salariile crescusera, oamenii voiau lucruri noi si de buna calitate, toata lumea construia, repara, reconditiona, inlocuia.
A fost un heirup innoitor pentru o tara care scapase de cenusiul socialist. Nu prea mai contau preturile, iar oamenii doreau sa fie si ei ca aia din Vest la care se uitasera decenii la rand cu jindul cu care saracul, cu coaja de paine uscata in mana, se uita la unul care mananca tort in fiecare zi.
Si uite asa am dat cu totii navala spre produsele din afara. Marcile, la vedere, care mai de care mai “straina”, dadeau bine pentru imaginea casei, dar si pentru proprietar pentru ca, nu-I asa, obrazul subtire…
La mare pret a fost mereu marfa germana, recunoscuta pentru rezistenta, calitate si fiabilitate, dar au venit si produsele italienesti, frantuzesti, spaniole, englezesti. La inceput oamenii aleg dupa aspect, dupa ce le place, ca mai apoi sa caute CALITATEA.
Si asa, dupa ce ne-am perindat, imaginar vorbind, prin toata lumea obiectelor sanitare, am concluzionat ca tot Maria noastra de acasa e mai buna…
Eu, unul, dupa atatia ani de experienta, aleg sa lucrez cu marci romanesti ale unor producatori in care am incredere pentru ca marfa lor chiar isi merita banii.
saturn1Un astfel de partener este fibrocom, o firma producatoare de cazi , cadite de dus, cazi cu hidromasaj , de foarte buna calitate, durabile, cu un aspect extrem de placut si modern.
Pentru ca voiam sa ma conving cu ochii mei, am vizitat fabrica unde am fost surprins sa gasesc aparatura moderna, tehnogie moderna, ce mai, totul ca in Vest. Oameni calificati, seriosi, pusi pe munca si castig. Ceea ce se vede cu ochiul liber.
Produsele se gasesc mereu, se pot procura intr-un timp scurt, comparativ cu produsele din afara la care ai ceva de asteptat. Marfa nu e cu nimic mai prejos de cea straina asa ca recomand cu toata increderea orientarea clientilor catre marfa romaneasca.