Incepand cu luna august 2014, echipa FAST impreuna cu Airsoft Ploiesti isi propun realizarea unor mini-evenimente lunare in care sa imbine elemente mil-sim, larp, dar si distractia si placerea de-a trage duminica o bila impreuna cu prietenii.
Incepem astfel saga noastra in anul 2079, undeva in Europa libera.
Omenirea traverseaza o perioada critica, in care ii este in joc insasi propria existenta.
Dupa un razboi mondial care a durat 8 ani, in care s-a folosit din plin arsenalul chimic si biologic, iar in unele zone chiar si cel atomic, majoritatea populatiei duce o lupta de supravietuire.
Criza mondiala premergatoare razboiului a fost cauzata de consumul excesiv si reducerea drastica, pana aproape de disparitie, a majoritatii resurselor naturale.
Resursele neregenerabile (sau greu regenerabile) au fost aproape in totalitate consumate de o industrie intr-o continua crestere, avida si poluanta, care a amplificat astfel efectul de sera, ducand implicit la o incalzire globala. Calota glaciara a inceput sa se topeasca, reducand astfel substantial suprafata de teren locuita, campiile au fost inundate si acoperite de mare, reducand la minim suprafetele agricole. Combustibilii naturali au fost consumati in totalitate.
Cresterea exponentiala a populatiei a dus la o rata de consum a resurselor regenerabile care a depasit rata lor naturala de refacere, acestea diminuandu-se constant, ajungand aproape de epuizare.
Civilizatia este in declin, numai 1% din populatie supravietuind razboiului mondial, omenirea aflandu-se in pragul extinctiei. De la o populatie de aproape 12 miliarde de locuitori, numai putin peste 100 de milioane incearca inca sa supravietuiasca pe Pamantul devastat.
Singurele oaze de civilizatie sunt cele cateva orase-state organizate in jurul unor consortii industriale, singurele capabile sa pastreze aprinsa speranta unei renasteri a civilizatiei pe pamant.
Chiar si asa, razboiul nu s-a oprit. Cele mai puternice doua mari consortii industriale, Neicon si Centrica lupta pentru dominatia intregului continent.
Neicon este un consortiu specializat in domeniul energiei si exploatarilor miniere, cu sediul in Samara. Cu o populatie ce depaseste putin jumatate de milion de locuitori, Samara reprezinta cea mai mare aglomeratie urbana europeana dupa terminarea razboiului. Influenta Neicon s-a extins mult asupra Europei si Asiei, avand concurenti seriosi pe Centrica in Europa, iar in Asia pe Reimon (consortiu japonez care controleaza si exploateaza influenta enorma a imparatului Sachi asupra populatiei) si pe Sinopec (consortiu care exploateaza ultimele ramasite ale resurselor naturale chineze).
Savantii platiti de Neicon sunt pe cale sa puna la punct o armă non-letală funcționând pe principii electromagnetice, denumita de ei “Silent Tunder”, care face inoperabile toate echipamentele electrice aflate în raza sa. Arma are o eficienta extraordinara, dar si limitari, legate de raza si durata efectului electromagnetic.
Centrica, consortiu specializat in produse alimentare, controleaza 60% din piata europeana a alimentelor, a dezvoltat o tehnologie prin care produce mancare artificiala. Cu sediul in Elze si cu o puternica influenta europeana tocmai datorita controlului pietei alimentelor pe continent, Centrica incearca sa limiteze expansiunea Neicon in Europa.
“Pax per Fidem” este o grupare ecologista mondiala care si-a propus ca scop stoparea efectele daunatoare populatiei si a planetei, cunoscuta popular si ca “Salvatorii Planetei”. Are un numar mic de membrii dar este foarte bine infiltrata. Luptatorii sunt foarte bine antrenati in arta negocierii si nu isi vor dezvalui niciodata identitatea, iar odata deconspirati se sinucid pentru a nu divulga nici unul din secretele lor. Sunt infiltrati in toate orasele-stat, precum si in majoritatea corporatiilor, dar membrii nu se cunosc intre ei, functionand numai ca celule separate, coordonate de leader-ul lor, Doosc Princeps.
Aergis Battle Services, cunoscuta pe scurt ca ABS, o factiune de mercenari cu membrii fosti militari sau politisti, sunt caracterizati prin lacomia si lipsa de scrupule in lupta lor pentru acapararea resursele celorlalte factiuni. Vor sa detina puterea prin forta, nu construiesc, nu dezvolta nimic, tot ce detin este obtinut prin forta si indemanarea lor militara. Se mai caracterizeaza prin tinuta neuniforma dar avand un echipament high-tech. Scopul ABS este de a cuceri orasele-state mai dezvoltate si de a le exploata resursele pana la epuizare. In prezent, au reusit cucerirea Aviliei, unul din putinele orase-stat din Spania.
airsoftIn afara oraselor-state aflate sub contolul corporatiilor mai traiesc un numar relativ redus de oameni, in general exploratori si comercianti, cunoscuti sub denumirea de Traders. Ei nu sunt afiliati nici unei corporatii, sunt neutrii, singurul lor tel este de a face profit din vanzarea diferitelor bunuri recuperate de ei si reconditionate. Sunt oameni independenti, curajosi, buni negociatori, dar sunt foarte banuitori si circumspecti, au firi vulcanice, iar daca li se pare ceva in neregula cu cei cu care se intalnesc, vreun gest dubios, voce mai ridicata, nu ezita si ii executa pe acestia pe loc. Datorita multiplelor contacte pe care le au, data fiind firea lor nestatornica si specificul ocupatiei lor, reprezinta o sursa importanta de informatii pentru cei care stiu sa negocieze cu ei pentru astfel de lucruri.
O mare amenintare pentru Traders o reprezinta Scavangers (jefuitorii), care actioneaza numai in afara oraselor state. Banditi de cea mai joasa speta, care incearca sa supravietuiasca jefuind cu marsavie in timpul luptelor celelalte factiuni, multumindu-se cu orice pot pune mana cu usurinta, acestia pot deveni o amenintare pentru Traders in locurile in care ei incearca sa gaseasca diferitele bunuri sau resurse, sursa comertului lor.

Advertisements