Tags

,


A fost prima dată când m-am panicat. Ca în manualele de medicină, cu toate simptomele. Palpitaţii, frică imensă de moarte, senzaţia că mă înec.
Am păţit-o acum două săptămâni, când am intrat în camera de hotel rezervată la munte, pentru conferinţa cu colegii de birou. Aer şi foarte mult verde. Decizii curate şi de perspectivă.
O cameră mare, cu fereastra către pădure, întunecoasă. Am făcut cinci paşi, am pipăit peretele pentru a găsi întrerupătorul şi am avut şocul vieţii mele. Am călcat pe un şarpe.
Senzaţia a ceva alunecos sub papucii mei a fost cea mai urâtă din viaţa mea.
Copiilor li se întâmplă astfel de lucruri: păţesc ceva şi apoi dezvoltă fobii. Mie mi s-a întâmplat acum, iar şocul a fost puternic.
Au trecut atâtea zile şi eu nu mai pot sta pe întuneric. Singură sau însoţită.
Am înţeles: din cauza ploilor, şerpii s-au înmulţit, au căutat adăpost şi au ajuns în camera mea de hotel. Nici măcar nu erau obligaţi să mă aştepte cu lumina aprinsă. Nici eu nu ştiam că am nevoie de servicii speciale.
Apoi m-am gândit că nu trebuie să caut vinovaţi, ci să învăţ ceva din asta. Oamenii trebuie protejaţi de incidente ca acestea. Fie că e vorba de familie, clienţi, oaspeţi.
Am lipsit de la întâlnirea de atunci, iar colegii, din solidaritate, au amânat luarea unor decizii importante. Construim un cartier rezidenţial pe Valea Prahovei şi e nevoie de idei bune ca să venim cu ceva nou în turism.
Dacă tot nu am mai dormit în ultimele nopţi, am pus la cale o strategie, pe care să o abordăm în realizarea noului complex. Lumina să fie cuvântul definitoriu. Eu am pornit de la ideea că turiştii trebuie să se simtă în siguranţă, dar treptat, gândindu-mă mai bine, am găsit mai multe motive pentru a ne axa pe acest concept: joc de lumini şi umbre.
hotel-boutique-bucuresti
Cred în profesionişti. Adică nu pot eu, economist de profesie, să fiu şi specialist în design şi arhitectură. De aceea vom apela un un partener de nădejde, care aduce în România inovaţii din sfera iluminatului interior si exterior. Echipa Atas Lighting oferă clienţilor o paletă largă de optiuni, obiecte şi serii dezvoltate de nume importante din domeniu.
Sincer, nu sunt genul care găseşte artă în orice şi, sincer, nu credeam că lumina unui bec poate fi folosită şi pentru altceva în afară de a vedea pe unde calci. Dar, cu cât studiez mai multe proiecte realizate de Atas Lighting, cu atât îmi dau seama că nu ştiu nimic.
lightSectiunea “Colectii” găzduieste peste 2.000 de modele de accesorii şi corpuri de iluminat pentru interior si exterior. Sunt stiluri, vârste, epoci în arta iluminatului.
Cum am fost eu sunt mulţi în lumea asta. Inconştienţi de puterea luminii, dacă ştii să o stăpâneşti. Este o unealtă, aflată la dispoziţia designerilor şi a arhitecţilor, pe care mulţi o neglijează, deoarece oamenii nu realizează potenţialul de a transforma un spaţiu, cu ajutorul ei.
Lumina poate transforma casă în acasă şi îi poate da ocazia proprietarului să strălucească prin ea. Claritatea luminii naturale este greu de copiat, dar nu imposibil. Lumina artificială vine în toate nuanţele şi intensităţile. Progresul rapid în domeniul iluminatului permite şi celor mai pretenţioşi să-şi satisfacă dorinţele. Nu trebuie să încerce, să schimbe sau să-şi închipuie cam cum ar arăta casa visurilor lor. Atas Lighting face simulări 3d, pentru a vedea cum ar arăta solutiile de iluminare recomandate. Cum pică lumina, cum interacţionează cu mobila, efectul dramatic… Regula de aur este să foloseşti tipul corect de lumină, în poziţia corectă. Dacă nu are niciun rol, o elimini din schemă. Tu controlezi lumina, nu ea pe tine.
Asta fac specialiştii de la Atas Lighting. Te ajută să stăpâneşti lumina şi s-o foloseşti pentru a –ţi pune în valoarea bunurile. Aşa cum va face şi cu vilele din noul nostru cartier, care vor atrage turiştii.
lumini
Ziua prezentării a fost una reuşită. Colegii mei au realizat că şi ei sunt pasionaţi de jocul luminilor si al umbrelor, de modul în care solutiile de iluminat pot completa o amenajare, pot pune în valoare un spatiu, o operă de artă sau pot îmbogăţi un simplu moment, precum lectura în colţul preferat al locuinţei. De peste 20 de ani, Atas Lighting aduce lumina în cele mai deosebite forme, fie ca este vorba de soluţii atent selectate de la peste 30 de parteneri, fie că este vorba despre pentru proiecte speciale. Specialiştii asigură suport tehnic şi implementare completă, iar mărcile prestigioase sunt o garantie pentru amenajări de înalta calitate, capabile să transforme interiorul sau exteriorul unei clădiri, printr-un design de lumini inconfundabil!