In week-end-ul care vine, Uzinele Camexip din orașul Băicoi își vor opri utilajele pentru a găzdui o serie de manifestări culturale inedite, propuse de Asociația Culturală Arkadia.

Sub umbrela unui mini-festival de filme scurte românești și internaționale, spațiul industrial va fi transformat în cinematograf și galerie de artă.

Pe parcursul celor 2 zile în care se va desfășura festivalul, vor fi proiectate peste 8 ore de filme de scurt metraj.

Ediția din acest an are două secțiuni:
– Competiția de filme de scurt metraj studențești naționale și internaționale, cu votul publicului
– Proiecții ale scurtmetrajelor premiate în ultimii doi ani la cele mai importante festivaluri naționale și internaționale de profil.

Pe lângă spectacolul cinematografic, publicul Arkadia Shortfest va putea vizita două expoziții organizate în spațiul neconvențional al uzinei: expoziția de fotografie industrială veche, în parteneriat cu Muzeul Național al Petrolului si expoziția de grafică.

Pe parcursul zilei de sâmbătă, 12 iulie, spectatorii pot face drumeții în natură cu bicicletele puse la dispoziție de echipa Arkadia, se pot urca la bordul unui motoplanorpentru a admira de la înălțime măreția Masivului Buceg, sau se pot relaxa la piscină.

Directorul festivalului este actorul Tudor Smoleanu, de la Teatrul Toma Caragiu din Ploiesti.

A jucat în nenumărate spectacole, dar și în filme, în anul 2012 obținând din partea UCIN premiul pentru cel mai bun rol secundar. Este membru fondator al Asociației Culturale Arkadia.