Tags

,


– Hrană uscată. Răspund asta când mă întreabă cineva cu ce îmi hrănesc pisica. Nu mezeluri, nu mâncare gătită, nu lapte sau ciorbă cu pâine.
– Răspuns greşit – mi-a spus medicul veterinar. Hrană uscată este de foarte multe feluri. În funcţie de tipul acesteia, poate fi aliment şi medicament sau, pur şi simplu, otravă. De care cumperi?
-Nu ştiu cum se numeşte, ce găsesc mai ietin, în general de tip vrac, cu aromă de ficat, că asta-i place.
-E clar că procedezi cu totul greşit. Mâncarea determină calitatea vieţii pe care o are animalul tău de companie. Doar nu vrei să sufere, nu?!

Iniţial, mi-am spus că veterinarul exagerează. În niciun caz nu vreau să-mi îmbolnăvesc pisica mea deşteaptă şi drăgălaşă. O am de când m-am căsătorit, avea doar patru săptămâni atunci, este primul „copil” al familiei. Întodeauna am tratat-o ca pe un membru al familiei şi am încercat să-i ofer cea mai bună viaţă, lipsită de pericole şi greutăţi. Are spaţiul ei, căsuţa ei.
Din contră, o feresc de hrana umană şi îi dau din cea pisicească, de care-i place ei. După un lung dialog cu medicul, acesta m-a convins că pisicile fac diabet, insuficienţă renală, tot felul de tumori chiar. Şi că o alimentaţie corectă le poate feri de multe complicaţii. În plus, mâncarea le influenţează comportamentul, adică fac diferenţa dintre un animal bun sau unul rău, care nu îşi face nevoile la litieră, care îşi atacă stăpânii.
Acum înţeleg toate astea. Vreau ca pisicul meu să fie mulţi ani alături de mine, exact cum este acum. Am mai pierdut o pisică din cauza diabetului, dar am zis că s-a întâmplat din cauza vârstei, avea aproape 10 ani.
– Pisica mea are 15 ani şi nu dă semne de bătrâneţe! – m-a contrazis, din nou, medicul.
– Şi ce hrană primeşte ea? – am întrebat atunci.
Sanabelle urinary, o hrana uscata super premium pentru pisici adulte cu sensibilitate crescuta a tractului urinar. O comand online, de la un magazin pentru animale. sanabelle-urinary-228x228Pisica mea are probleme de acest fel, iar cu acest produs îi ţin afecţiunea sub control, datorita efectelor benefice:
• datorita efectelor benefice ale merisorului asupra tractului urinar: efecte diuretice si antiseptice;
• continutul crescut de apa-Agentul Special de tranzit al apei (stimuleaza absorbtia si eliminarea pe cale naturala a apei);
• contine flori de galbenele care au un continut crescut de luteina, cu un efect pozitiv asupra acuitatii vizuale;
• continut crescut de vitamine (efect benefic al ochilor, previne degenerarea precoce a retinei);
• continut crescut de acizi grasi esentiali Omega-3( carne de peste, ulei de peste, seminte de in);
• efect Hairball imbunatatit datorita continutului crescut de fibre;
• extract de midii (ajuta la dezvoltarea si functionarea buna a cartilajelor);
• contine extract de Yucca (reduce mirosul neplacut al fecalelor).

– Livrarea se face în 24 de ore, la domiciliu. Dacă doreşti, îţi fac o recomandare privind tipul de hrană pe care trebuie să i-l dai pisicii, după ce îi fac un consult. Dar, oricum, ei au specialiştii lor, cu care poţi comunica şi care îţi vor spune care este cea mai bună hrană uscată pentru problemele pisicuţei tale.
– S-a făcut. Voi intra şi ei pe site şi voi vedea despre ce e vorba!