De vineri pana luni (6-9 iunie 2014), in minivacanta de Rusalii, Targul cu Bunatati se deschide la Sinaia, in Parcul Dimitrie Ghica.

La standurile producatorilor veti gasi branzeturile producatorilor din Fundata, Cristianu, Zagra, dar si branza maturata Sambrunia, unicat in Romania, adusa de Petru Miclos din Folt (HD), de la Asociatia Humanitas, paine de casa cu crusta crocanta si carnaciori, sunculite si afumaturi de la Rupea.

Inainte de a degusta toate aceste bunatati, trebuie sa treceti pe la Domnul Chise, pentru o gura de palinca bihoreana adevarata si pentru una de vin de la Mizil. Langa atatea branzeturi, sunculite si palinca, se potrivesc de minune legumele cultivate de familia Stefan din Bucsani de Dambovita.

Si, ca sa continuam rasfatul, veti putea cumpara, numai si numai dupa ce degustati, bunatati dulci romanesti, italiene si turcesti. Asadar, puteti incerca turtitele dulci pictate manual de mesterii populari argeseni din Bascov, serbeturile si dulceturile de la Doamna Ana din Varatec sau prajituri si inghetata artizanala de fructe de padure, ciocolata, vanilie, fistic sau ciocolata si halvita de casa de la Lipova.

Italienii ne aduc deserturi fara albus de ou, cornulete din pasta de fistic si migdale, fructe din martipan, fursecuri crocante, migdale sau alune glazurate sau trase in ciocolata, iar turcii vin cu baclavale, sarailii, cafea la nisip.

Advertisements