Ştii cum este când ai un singur laptop sau calculator în casă. La trei sau mai multe persoane. Scandal în fiecare zi. Cine să stea la taste. Cine să deţină controlul. Eee, poate nu chiar scandal. Certuri, sigur. Mai mici, mai mari, unele care pot chiar să degenereze. Şi să se încheie cu veşnica ameninţare „Lasă că îmi cumpăr eu un laptop nou şi să nu vă prind că vă atingeţi de el!”
Când tu vrei să vezi un film, se nimereşte cineva să te dea la o parte pentru a vedea cursul valutar. Sau altcineva care vrea să se folosească de dictionarul englez-român. Şi toată magia filmului privit cu căştile pe urechi se duce de tot şi te enervezi şi începi cu ameninţarea. Cu laptopul. Dar nu ajungi să-ţi iei laptop. Pentru că nu ai bani. În plus, îţi trebuie şi o măsuţă pentru el. Şi scaun. Şi spaţiu, şi priză, poate prelungitor. Unde să-l mai pui şi pe ăla, mai ales când locuieşti într-o cameră de cămin, cu sora ta?
Şi atunci stai şi te te gândeşti cum să ai o viaţă liniştită, în armonie, în locuinţa în care, vrei nu vrei, îţi petreci viaţa? Cum ar fi dacă fiecare ar avea un gadget care să-l ţină ocupat şi nu ar mai deranja pe altul care chiar are treabă pe laptop? Şi atunci vii tu cu ideea salvatoare: o tableta dual core. Mai mare decât un telefon, mai mică decât un laptop, deci nu va ocupa spaţiu şi nu va avea nevoie de alte investiţii. Destul de ieftină pentru a ti-o permite, câteva sute de lei, şi foarte uşor de comandat, online.
În plus, poate merge cu tine oriunde. Încape în geantă şi astfel reduci timpii morţi de la metrou, de pe tren, chiar şi de la lucru. Şi, dacă te gândeşti mai bine, poate nu le dai ideea colegilor tăi de apartament, cămin sau garsonieră, poate o opreşti pentru tine. Nu mai stai cocoşat, în fotoliu, ca să te uiti la monitorul aflat sus pe masă, ci vei sta culcat, cu tableta pe burtă şi vei vedea un film la o calitate foarte bună. Iar jocurile de pe tabletă! Aplicaţiile! Sunt un must-have! Trebuie să fii la curent cu ce apare în fiecare săptămână, să le ştii şi să le joci pentru a-ţi da cu părerea.
Da, ştiu cum pare. Superficial. Adevărul e că o tabletă este mai mult decât folositoare. Oricui, şi singuraticului, şi unei familii.

Advertisements