În perioada 30 mai – 6 iunie a.c., Primăria Municipiului Ploieşti, Teatrul Toma Caragiu si Asociatia Culturala Viitor Art organizează cea de-a patra ediţie a Festivalului de Teatru Toma Caragiu.

Caracterul acestui festival rămâne necompetitiv, însă, începând cu acest an, Festivalul își precizează identitatea sub genericul Întâlniri regizorale, propunându-și să devină, în scurt timp, un important punct de întâlnire al creatorilor de spectacol – figuri exemplare și debutanți – din România, o platformă de expunere a viziunilor, discursurilor, perspectivelor, modalităților de lucru cu actorul, cu textul, cu spațiul, dar și un prilej de reflecție asupra transformărilor pe care le înregistrează practica regiei la începutul secolului XXI.

De asemenea, începând cu 2014, Festivalul se va desfășura timp de opt zile, la începutul verii. Convingerea organizatorilor este că, în această perioadă, evenimentul se va putea înscrie mai eficient în viața comunității locale.

Prin deschiderea către spațiul public al orașului – grație evenimentelor conexe și, mai ales, spectacolelor de stradă care-și vor găsi locul în program – Festivalul va contribui la formarea unui public divers, receptiv și fidel, atât pentru producțiile invitate, cât și pentru cele ale teatrului organizator.

Festivalul cuprinde un program complex alcatuit din: un spectacol de teatru pe seară, ce se va desfășura pe scena Teatrului Toma Caragiu, spectacole stradale şi expoziţii de artă plastică, lansări de carte şi reviste de specialitate, în diferite locaţii culturale şi istorice ale Ploieştiului.

În acest an, în urma selecţiei realizate de criticul de teatru Andreea Dumitru, pe afisul festivalului se vor regasi opt dintre regizorii importanți ai momentului. Spectacolele invitate aparţin teatrelor de prestigiu din ţară, respectiv Teatrul Regina Maria Oradea, Teatrul Evreiesc de Stat Bucureşti, Teatrul Tineretului Piatra Neamţ, Teatrul Odeon Bucuresti, Teatrul Nottara Bucuresti, Teatrul Metropolis Bucuresti, ArCuB, Teatrul Masca.

Ca şi în anii precedenti, festivalul vă invită la întâlnirea cu mari artişti ai scenei româneşti: Alexandu Dabija, Cristi Juncu, Victor Ioan Frunza, Mihai Maniuţiu, Ada Milea, Vlaicu Golcea, Răzvan Mazilu, Maia Morgenstern, Marius Manole, Andi Vasluianu, Dan Bordeianu, Catrinel Dumitrescu, Adela Mărculescu.

Advertisements