ZIUA EUROPEI la Campina
În ziua de 9 mai 2014 s-a desfăşurat manifestarea „Ziua Europei – ateliere de creaţie”, în Parcul Tricolorului, din centrul municipiului Câmpina. Au participat elevi de gimnaziu de la Colegiul Naţional „Nicolae Grigorescu”, Liceul Tehnologic Mecanic, Şcoala Gimnazială „Ion Câmpineanu”, Şcoala Gimnazială Centrală, Şcoala Gimnazială „B.P. Hasdeu”, Şcoala Gimnazială „A.I. Cuza”, Şcoala Gimnazială Nr. 3 si Clubul Copiilor.
Marian Dulă, preşedintele Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria”, Filiala Câmpina, a ţinut o scurta alocuţiune despre intrarea României in UE si simbolurile europene. A reamintit asistentei că in anul aderării la UE a României, 2007, o delegaţie din municipiul Câmpina a participat la un Matineu European, in oraşul Achern, din Germania.
A avut loc un concurs cu premii, cu temă istorică, „România in Uniunea Europeană”, la care au participat echipaje ale elevilor de gimnaziu din şcolile si liceele din Câmpina. Castigatorii au fost: locul I, Şcoala Gimnazială „A.I. Cuza”, locul II, Şcoala Gimnazială Nr. 3 si locul III, Colegiul Naţional „Nicolae Grigorescu”.
La atelierele de creaţie s-au executat steguleţe ale ţărilor membre ale Uniunii Europene, conturul Europei si al unor ţări europene.
ueMicii pictori au realizat desene cu tema Uniunea Europeană. Elevii mai mici au realizat prin tehnica quilling diferite lucrări care sugerează diversitatea Uniunii Europene. La unele ateliere s-au asamblat imagini sugestive din puzzle (turnul Eiffel, clădirea Parlamentului European, drapelul Uniunii Europene).
S-au prezentat dansuri si cântece cu temă. Prof. Doina Spânu, la dans si prof. Ruxandra Brezeanu, la corul de copii, au incantat publicul cu măiestria membrilor cercurilor artistice de la Clubul Copiilor. „Oda Bucuriei”, imnul Europei, interpretat in final, a stârnit emoţii in rândul asistentei.
Prezentarea manifestării a aparţinut unui cuplu de tineri actori de la Teatrul Proiect „Mircea Albulescu” din Câmpina.

Advertisements