Tags


Auzisem de masajul tantric, dar nu îmi închipuiam cam ce-ar fi. O tehnică sexuală, o metodă de finalizare, ceva sado ori platonic? Nu aveam nicio idee, până nu am auzit răspunsul, la un concurs de cunoştinţe de cultură generală, la întrebarea „ce înseamnă tantra? Răspunsul era: „Meditaţie în doi, al cărei motor este energia sexuală”.
Când ai idei preconcepute şi descoperi că de fapt, lucrurile nu sunt ce par a fi, începi să te interesezi despre acel lucru, să afli, să-ţi consolidezi cunoştinţele, să-ţi fie clar. Cel puţin, aşa fac eu. Aşa că iată-mă într-o librărie, în căutare de cărţi despre tantric sex şi tantric massage, două noţiuni ale căror nuanţe sunt greu de delimitat. De aceea era nevoie de studiu.
Cu două volume pe noptiera de lângă pat, am început „aventura cunoaşterii”. Am aflat multe lucruri despre sexualitate, dar mai ales despre viaţă şi sine. Despre om, în general, despre om ca fiinţă sexuală, în special. Tantra este o celebrare a vieţii, o sărbătoare a lui „aici şi acum”. Este un cult al naturii şi vieţii, în care nici un aspect nu este renegat: interiorul, exteriorul, bucuria, necazul.
Cineva mai prozaic ţi-ar spune sec: sexul tantric este un act sexual fără ejaculare. Dacă se poate şi fără penetrare, atunci e şi mai bine. Cei care cred asta nu au înţeles nimic. Nu este o simplă metodă de contracepţie, ci înseamnă „prezentul”. În Tantra regăsim inocenţa copilului, învăţăm din nou să ne jucăm cu persoana iubită fără să planificăm actul sexual. Fiecare se arată aşa cum este. Nu este nimic de dovedit, nimic de apărat, nimic de protejat. Două fiinţe trăiesc o relaţie de iubire autentică. Nu contează timpul, vârsta sau condiţiile exterioare; doar clipa prezentă este cea care contează.
Cine poate face tantra? Nu este la îndemna oricui. Deschiderea spre lumea tantrică presupune o practică constantă şi multă perseverenţă. De aceea, e nevoie de iniţiere, din partea cuiva care ştie deja să se folosească de această ştiinţă. Iar masajul tantric, într-un salon de masaj, este o metodă în care nimeni nu înşală pe nimeni, nu trădează persoana iubită, ci doar se iniţiază. Ca apoi să-şi înveţe şi partenerul. Asta sau staţi dezbrăcaţi unul lângă celălalt cu cartea în faţă, citiţi câte un paragraf şi puneţi în practică, mai citiţi unul, mai faceţi o mişcare… şi tot aşa…
Iar dacă cineva va reuşi să vă arate şi să vă demonstreze ce înseamnă tantra, cu siguranţă îi veţi fi recunoscător. Este o invitaţie la descoperirea dimensiunii sacre a întâlnirii amoroase şi mijlocul de a face să vibreze la unison corpul, sufletul şi conştiinţa. Aceasta însă nu se realizează într-o singură zi. Este o cale care cere o angajare de fiecare clipă. Este arta de a trăi intens fiecare moment al vieţii ca şi cum ar fi ultimul.
Hai să nu ne mai codim să depăşim limitele sexuale umane! Hai să ieşim din tipare, prejudecăţi şi mituri că masturbarea şi masajul erotic ar fi subiecte tabu. Dacă ele ne ajută să evoluăm, să găsim alte valenţe ale acestei vieţi extrem de scurte, de ce să nu încercăm. De ce să nu ne lăsăm învăţaţi?

Advertisements