Tags


A fi eco nu înseamnă doar a mânca produse vegetariene, a recicla sau a planta un copac. A fi eco înseamnă a-ţi schimba modul în care te foloseşti de resursele naturale. Iar a te folosi de soare, pentru a-ţi aduce energia termică în casă, este un lucru cu adevărat folositor, atât pentru oameni, cât şi pentru ecosistem.
Am devenit interesată de panouri solare, după ce, în Revista Casa şi Grădina, am găsit un articol despre lansarea Top Panouri Solare, primul site dedicat informației complete legate de energia solară. Ca orice alt business de succes, povestea celor doi tineri care l-au înfiinţat a pornit de la identificarea unei nevoi existente în piață, după ce s-au lovit chiar ei de aceasta.
Corina Buzatu şi Alex Cimpoca ştiau că energia solară este o sursă gratuită de energie, așa că au vrut să o exploateze în casele lor. Căutând informații despre acest subiect nu prea au găsit aşa că s-au hotărât să lanseze ei primul site de acest fel, care să ofere informații obiective, utile pentru oricine dorește să exploateze în gospodăria proprie energia solară. Site-ul se numește simplu, Top Panouri Solare şi aici găsim sfaturi de la consultanți din domeniu. Cele mai des accesate întrebări sunt: Cât costă panourile? Cum se instalează? Care e diferența între panourile termice și cele cu celule fotovoltaice?
Răspunsurile la aceste întrebări sunt exacte şi conforme realităţii, deoarece nu există o competiţie, nu vrea nimeni să-ţi vândă un produs, să ţi-l bage pe gât ca fiind cel mai bun, ci doar să te informeze.
oferta-panouri-solareAfli beneficiile panourilor solare, ce implică aceasta, cât costă, cum se instalează, cum vei reduce cheltuielile cu încălzirea şi cum vei proteja pământul făcând asta. Dacă ai citit informaţiile de pe site şi te-ai convins că este cazul să faci o asemenea investiţie, atunci nu trebuie decât să-ţi laşi datele de contact pe site şi vei primi cele mai bune trei oferte din zona ta. Acesta este scopul portalului: de a aduce laolaltă furnizorii de panouri solare cu clienții lor potențiali, prin intermediul informației.
Eu rămân la ideea că faptul că panourile solare sunt eco reprezintă cel mai bun motiv să-ţi schimbi modul de încălzire a locuinţei. Nu toate resursele naturale ale planetei sunt gratuite sau infinite, așa că energia solară merită exploatată, fiind gratuită și va exista indiferent de circumstanțe și de nivelul de exploatare. Panourile solare au devenit o alternativă tot mai utilizată de consumatori pentru a produce energie electrică şi de a reduce costurile pentru utilităţi.
Folosirea panourilor solare elimină surplusul de cabluri prin care energia electrică este transportată de la centrale. Un alt beneficiu adus de panourile solare este acela că nu afectează în mod negativ mediul înconjurător: nu emană gaze și nu poluează aerul.
Panourile fotovoltaice (sau solare) sunt recomandate pentru centralele electrice, în special pentru a evita utilizarea în exces a combustibilului, din ce în ce mai costisitor. În plus, în procesul de ardere, acesta este nociv pentru atmosferă. Dincolo de rigiditatea detaliilor utilizate în descrierea panourilor solare și a performanțelor ce le însoțesc, trebuie reținut faptul că utilizarea acestora la scară largă înseamnă o contribuție majoră la purificarea mediul înconjurător.

Advertisements