Tags

, ,


Iarna este neasteptat de frig, pentru o peninsulă cunoscută pentru climatul ei destul de plăcut iarna. Iar în cazul oraşului Milano, data fiind proximitatea Alpilor, temperatura poate scădea destul de mult, iar ceaţa e frecventă. Vara, în schimb, Alpii aduc un suflu răcoros peste capitala economică a Italiei. Totuşi, cel mai bine este să vizitezi Milano primăvara, când sunt cele mai plăcute temperaturi din an.
Da, primăvara, când se îndrăgostesc oamenii. Sau când se consolidează relaţii, ca în cazul meu.
În ciuda faptului ca Milano este mai plin de oameni de afaceri şi bancheri, decât de turişti, există totuşi multe motive pentru care acest oraş poate fi inclus pe lista de priorităţi a pasionaţilor de călătorii. Dacă nu pentru incredibila sa catedrală, atunci pentru una dintre capodoperele lui Leonardo da Vinci.
Milano a fost primul oras pe care l-am vizitat împreună cu iubitul meu. Actual soţ. Pentru el, a fost primul zbor cu avionul, iar pentru mine, prima excursie pe care am organizat-o. Primul Paşte pe care l-am petrecut departe de casă, un prim pas spre un şir lung de experienţe. Se întâmpla acum trei ani.
Milano este genul de oraş care oferă viaţă pentru toate gusturile, este un oraş care surprinde. Poţi să ai parte de glam şi fashion, de pizza şi paste, de fotbal şi bere, să te rătăceşti pe străzile-i pitoreşti, să-i vizitezi muzeele sau pur şi simplu să admiri simplitatea vieţii, urmărind furnicarul de oameni. Italia pe care o cunosc eu este genul de ţară care ar trebui sa taie bilete ca la muzeu, imediat cum îi treci graniţele, iar Milano nu face exceptie.
M-am bucurat de Italia cu bani puţini. Am economisit mult, dar nu am suferit din cauza asta. Pornind de la bilete de avion ieftine, până la cazare şi masă, totul a fost mai mult decât convenabil.
Am ajuns în Italia în zi de sărbătoare. Ceea ce vă sugerez şi dumneavoastră. Dacă în România se sărbătorea prima zi de Paşti, în Italia se celebra Ziua Eliberării, o sărbătoare importantă pentru locuitorii cizmei. Pe parcursul celor cinci zile de vacanţă, ne-am bucurat de un tratament special. Pe lângă celebrul Dom, Cina cea de Taină, parcul Sempione, Pinacoteca Brera sau stadionul Giuseppe Meazza, am avut ocazia să asistăm gratis la un superb recital susţinut de o orchestră, pe care l-am descoperit rătăcind pe străzile centrului istoric.
duomomilano2Cred că v-am dat un motiv puternic să vizitaţi Milano în zi de sărbătoare. Bugetul nostru pentru vacanţă a fost unul redus. Am preferat să gătim, în loc să mâncăm la fast-fooduri, pentru a economisi banii. Totusi, nu trebuie ratată o porţie de spaghetti milanese, în oraşul care le poartă numele.
Transportul în oraş este eficient şi se încadrează în media europeană ca preţ. Totuşi recomand plimbările pe jos, astfel puteţi descoperi lucruri şi locuri inedite.
Din punct de vedere al cazării, noi am locuit într-un sătuc la o distanţă de 30 de minute de Milano, deoarece am rezervat din timp, pe net, printr-un site care intermediază cazarea între oameni din toată lumea. Noi am fost la ei, ei vor veni la noi.
Cu biletul de avion luat de la Blue Air, cu cazarea ieftină şi mesele nepretenţioase, am scos această călătorie la preţul uneia pe litoralul românesc. Şi pot să spun cu mândrie că eu m-am ocupat de tot!
blueairPlanurile noastre pentru viitoarele călătorii sunt oarecum făcute. Ne dorim să ajungem la Istanbul, apoi ne-ar plăcea să mergem la Praga, Londra, Budapesta şi Viena. Cu siguranţă, după ce vom fi vizitat aceste oraşe, voi scrie câteva motive şi trucuri pentru ca şi dumneavostră să călătoriţi ieftin. Unde vreţi să mergeţi primăvara asta?