Tags


În ultimii ani, mai multe imagini care înfățișează diverse persoane din trecut, care dețin gadgeturile viitorului, au fost făcute publice. În 1938 o femeie pare că a fost filmată în timp ce vorbea la un telefon mobil, imagini care au ridicat multe semne de întrebare cu privire la călătoria în timp. În câteva fotografii surprinse în 1950 apare o adolescentă, care ar ține în mână un laptop marca Apple. Cel puțin așa sugerează un raport întocmit de agenția guvernamentală, care a făcut publică filmarea. O altă filmare, efectuată în 1937, surprinde o femeie care vorbește la telefonul mobil. Ciudat este că toate celelalte femei din jurul său poartă batic, iar femeia suspectă că ar fi venit din viitor are capul gol, ţine un obiect la ureche și vorbește în același timp. Ultima fotografie bizară este cea în care este surprins un marinar care, de asemenea, vorbește la telefonul mobil.

Cercetătorii susțin că nu este posibilă călătoria în timp, dar atunci cum pot fi explicate aceste imagini de-a dreptul bizare?

Oare ca cadouri de Paşte îşi făceau oamenii în trecut? Le cumpărau sau le confecţionau singuri? Existau şi atunci magazine de cadouri? La împachetau frumos, le puneam fundiţe şi le ascundeau în coşurile cu ouă?
Puţin probabil! Oricum nu se aşteptau să vină cineva din viitor şi să le ducă un laptop. Sau poate da?! Ceea ce îmi voi închipui eu acum.

Dacă aş putea călători în 1814, aş lua cu mine nu unul, ci mai multe cadouri din magazinul ABD Computer pentru strămoşii mei. De ce mai multe? Pentru că sunt ieftine, fiind second-hand. De ce din acest magazin online? Pentru că sunt doar produse de calitate. ABD Computer este magazinul online cu cea mai variată gamă de laptop-uri, calculatoare, monitoare, imprimante şi servere second hand. Livrare din stoc în 24 ore.
lapVoi alege pentru acest experiment un Laptop second hand HP Compaq NC2400 12.1 inch Core Duo U2500 1.2 GHz 1 GB DDR 60 GB.
În primul rând pentru, că are o greutate mică şi pot să strecor acest computer portabil în geantă şi să plec la drum fără grijă. Are un preţ accesibil, are toate caracteristicile de care am nevoie pentru a-i impresiona pe cei care trăiau acum 200 de ani. Este sigur, simplu şi usor de utilizat, perfect pentru demonstraţia pe care o voi face în faţa pământenilor din 1814.
generic-kindle-4-2gb-d01100-original-box-3776Al doilea produs pe care-l voi lua cu mine în trecut este un e-book-reader. Le voi arăta că nu mai este nevoie de o biliotecă mare, pentru a ţine toate cărţile, deoarece ele încap într-un asemenea dispozitiv. Poate stoca până la 1400 de cărţi şi are doar 170 de grame! Le voi arăta strămoşilor mei cum literatura secolului 21 înseamnă multe manuale de dezvoltare pofesională, care te învaţă cum să faci o afacere, să treci peste astenia de primăvară, să reuşeşti în viaţă. Probabil vor avea un şoc, văzând că oamenii nu mai sunt deloc romantici, ci doar concentraţi pe succes.

benq-dc-c700-7mp-4774Al treilea obiect care va încăpea în gentuţa mea de voiaj va fi un aparat foto digital. Le voi face poze şi le voi arăta pe ecranul aparatului. Le voi explica faptul că fiecare moment poate fi imortalizat şi le voi povesti despre cărţile cu poze din viitor, revistele glossy sau filmele cu efecte speciale.

Nu ştiu cum ar decurge o astfel de întâlnire, cu oameni din trecut. Dar ştiu că, dacă agenţiile guvernamentale vor găsi o fotografie sau o filmare făcută cu mine în acea vreme, din timpul călătoriei în trecut, li se va părea mai normal ca un om venit din viitor să le arate oamenilor diverse gadgeturi, cum se folosesc şi ce pot face ele. Nu să se joace singuri cu ele şi nimeni să nu se mire.