Peste 1.000 de elevi din 25 de scoli, au participat ieri la proiecțiile de film cu mesaj ecologic organizate de Guerilla Verde în Ploiești, cu sprijinul Primariei Municipiului Ploiesti, RASP Ploiești, Consiliul Județean Prahova și Apa Nova Ploiești.

Sala Europa, s-a dovedit a fi neîncăpătoare la toate cele trei proiecții programate pentru miercuri, 09 aprilie. Cu această ocazie, au putut viziona în premieră pentru România, filmul documentar ”CHASING ICE”- Goana după gheață. Câștigător a peste 30 de premii la festivalurile internaționale de film din întreaga lume, cum ar fi Sundance Film Festival, Chasing Ice este un experiment al unuia dintre cei mai apreciați fotografi de mediu, James Balog, care surprinde, pe o perioadă de mai mulţi ani,topirea gheţarilor. Imaginile sunt bântuitor de frumoase, înregistrările video comprimă ani în secunde şi arată milenari munţi de gheaţă dispărând într-un ritm îngrijorător.

”Cu fiecare nouă întâlnire pe care o avem cu tinerii, observăm că sunt un public din ce în ce mai informat și conștient de importanța reciclării sau a comportamentului responsabil față de mediul înconjurător. De asemenea, deschiderea și susținerea din partea autorităților, a partenerilor, dar și numărul mare de invitații primite și în acest an, ne arată că filmul poate fi o modalitate eficientă de stabilire a dialogului cu generația tânără, și nu numai.” declară Nicoleta Talpeș, organizatorul caravanei Guerilla Verde, prima caravană educaţională prin film cu mesaj ecologic din România

Traseul caravanei Guerilla Verde – ediţia a IX-a: București, 24 martie – 10 aprilie; Brașov – 1 aprilie; Ploiești 7-9 aprilie; Cluj 8-29 aprilie; Iași – 7 mai, Timișoara – 8 mai, Sibiu – 13 mai. Programul proiecțiilor este disponibil pe site-ul proiectului http://www.guerillaverde.ro.

Advertisements