Asociația pentru Inițiativă și Dezvoltare Continuă, în parteneriat cu Agenția Naționala împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești, organizează în perioada 07 – 11 Aprilie o serie de activităti preventive, de informare a riscurilor privind traficul de persoane în rîndul elevilor.

Derulate in cadrul săptămânii Școala Altfel, activitățile se vor desfășura în școlile din județele Prahova, Dâmbovița și Buzău.

În Prahova, întâlnirile vor viza elevi din municipiile Ploiești și Câmpina, plus din orașul Vălenii de Munte.

În Dâmbovița, vor fi informări pentru școlile din municipiul Târgoviște și din comunele Bucșani, Hăbeni, Băleni, Adânca, Tătărani, Cândești, Malul cu Flori.

Activitățile vor consta în transmiterea unor informații privind formele traficului de persoane, cum să nu devenim o victimă, moduri de operare folosite de traficanți în racolarea victimelor cu exemple din activitatea practică, campaniile de prevenire aflate în desfășurare, spoturi și filme de scurt metraj antitrafic, studii de caz, informații oferite de catre specialiștii Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiesti și de către voluntarii Asociației pentru Inițiativă și Dezvoltare Continuă.

Advertisements