Când un om vorbeşte, mai ales în public, e foarte posibil ca publicul să nu-l asculte. Oamenii îi privesc hainele, îi comentează ticurile şi îi urmăresc broboanele de sudoare cum coboară şi se adună în barbă. Se spune că una dintre cele mai mari temeri ale oamenilor este vorbitul în public. Mulţi ar prefera să frece temeinic toalete publice cu periuţa de dinti, să refacă Drumul Crucii, dar nu să ţină un microfon în mână, pentru un discurs de două minute, în fata unei săli pline.
Unii zic că este o problemă artificială. Că, dacă ar fi aşa, cum s-ar simţi un profesor care vorbeşte în faţa a sute de elevi, zinic? Cum ar trebui să se îmbrace ei, pentru a nu le da subiect de analiză şi bârfă micilor hipsteri?
Ei bine, profesorii au la dispoziţie … notele, prin care îi pot obliga pe elevi să fie atenţi la ce zic, nu cum se îmbracă. Dar la un vorbitor în public, motivaţional, experimental, promoţional, care i-or fi intenţiile, cum te asiguri că hainele nu vor distrage publicul de la adevăratul scop al întrunirii?
Îmbrăcându-te bine! Dacă tu nu te pricepi, nu citeşti reviste fashion şi nu eşti la curent cu trendurile, atunci cumperi de pe un magazin online care ştii că are haine în trend, de calitate.
Chestia asta se întâmplă mai ales la bărbaţi. Spre deosebire de noi, femeile, care stăm cu zecile de minute în faţa dulapului, ne schimbăm şi ne răs-schimbăm, ca să iesim pe uşă tot nemulţumite, bărbatul este lipsit de cel mai mic complex şi se comportă de parcă hainele nu-l fac pe om. Ei bine, îl fac. Dacă-l vezi pe Clooney într-un tricou şifonat şi cu o pereche de pantaloni uzaţi, nu dai doi bani pe el, ce să mai vorbim de un Oscar! Iar când unii chiar vor să fie în trend, sigur îşi aleg nişte haine urâţele, mulate, sclipitoare, blugii de tataie, chestii care, toate, nu mai au dreptul la lumina zilei.
Nu sunt adepta celor patru ace purtate la o bere cu prietenii, dar chiar să nu faci o diferenţă la îmbrăcăminte, în funcţie de natura evenimentului, nu dă bine! Şi stilul sport are şi el nuanţe, poţi fi casual – fără să porţi adidaşi, şi elegant – fără să porţi cravată.
Nu înţeleg. Dacă pe piaţă sunt profesionişti care te învaţă cum să te îmbraci şi să combini haine în public, de ce să nu o faci? Kurtmann.ro şi-a adaptat constant oferta de produse, în funcţie de exigenţele clientelei, făcând din ea punctul gravitaţional al dezvoltării ofertelor. Aici găseşti obiecte vestimentare necesare unei ţinute complete.
Ţinuta de vorbit în public trebuie să fie, cum altfel, decât business, classy si cu personalitate? Un look impecabil impune nu numai respect, fascinatie şi credibilitate, ci arată şi că acest eveniment e important pentru tine, astfel ca te-ai străduit să arăţi excelent.
sacouUn sacou este întotdeauna adecvat unei apariţii în public, mai ales primăvara. Acesta trebuie să fie uni: negru, gri inchis sau bleumarin, dar mai ales cu modele discrete. Sacourile clasice, în ceea ce priveşte croiala, sunt cele mai indicate.
camasaCămăşile sau bluzele nu trebuie să fie în culori ţipătoare; albul şi albastru sunt mai sigure – denotă profesionalism.

panta kurtmannPantalonii fără cusur, pe măsura corectă, cu lucrătura fină şi materialul de calitate.
Cel mai important lucru este să nu porți haine mari și largi, articole uzate sau rupte, ochelari de soare pe cap sau ochi, haine cu sclipici, articole extravagante, jeanşi tăiaţi, nuanțe țipătoare. Hainele pe care le porți trebuie să-ți reprezinte vârsta, adică să nu fi îmbrăcat ca și un adolescent când ai peste 30 de ani. Sau să arăţi ca un bătrân care-şi pune cămaşa bună când iese în public.
În concluzie: fă o vizită pe Kurtmann şi găseşte-ţi outfit-ul pentru ţinutele de vorbit în public, primăvara asta! Mai ales că sunt şi reduceri, de la 40% la 70%
mainimage

Advertisements