64 de ani se împlinesc la data de 3 aprilie 2014 de când domnitorul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica a reformat din temelie, Corpul Slujitoresc, transformându-l în Corp de Jandarmi, o instituţie necesară deopotrivă asigurării libertăţilor cetăţeneşti şi a ordinii de drept în stat, prin semnarea Ofisului Domnesc ce promulga Anaforaua Divanului obştesc al Moldovei.
În cadrul manifestărilor omagiale dedicate Zilei Jandarmeriei Române, în perioada 01 – 04 aprilie, anul curent, lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova, vor desfășura mai multe activități de informare-documentare.
Astfel, marți, miercuri și vineri, jandarmii vor fi prezenți în instituții de învățământ după cum urmează:
01 aprilie – 0900 – Școala de Arte si Meserii „Ing. Gheorghe Panculescu” Valenii de munte
-1030 – Liceul Tehnologic Agromontan „Romeo Constantinescu” Valenii de munte
02 aprilie – 1030 – Școala Gimnazială „I.A. Basarabescu” Ploiești
– 1200 – Școala Gimnazială „Sfânta Vineri” Ploiești
– 1400 – Școala ”Nicolae Iorga” Ploiești
04 aprilie – 1000 – Școala „Ion Câmpineanu” Câmpina
– 1200 – Școala „Profesor Cristea Stanescu” Cornu de jos
În cadrul acestor activităţi vor fi prezentate exerciţii demonstrative de karate, restabilire a ordinii publice, exerciții cu câini de serviciu şi vor fi distribuite pliante de informare. De asemenea se vor organiza și două ateliere în cadrul cărora vor fi expuse materialele ce sunt folosite în zona montană si în misiunile de asigurare și restabilire a ordinii publice, iar copiii se vor putea juca cu acestea.