Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al judetului Prahova va organiza si desfasura un exercitiu tactic de cooperare, cu forte si mijloacein teren, pentru gestionarea unei situatii de urgenta in cazul avarierii barajului Paltinu, coordonat de Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Prahova. In cadrul acestui exercitiu se va verifica modul de realizare al nstiintarii/avertizarii/prealarmarii/alarmarii si evacuarii populatiei, animalelor si bunurilor din zonele posibil afectate .
Avand in vedere ca este doar un execitiu de alarmare publica, dar și pentru a nu exista anumite probleme, rugam cetatenii din cartierul Slobozia (zona in Lunca, str. Ciobanasi si str. Alunului ) unde va avea loc aplicatia practica sa nu intre in panica si sa respecte indicatiile organelor de ordine publica.
Semnalul de alarmare, ALARMA LA DEZASTRE se va da pe data de 27 martie 2014, in jurul orelor 10.00 si se compune din 5 sunete (impulsuri) a 16 secunde fiecare, cu pauza de 10 secunde intre ele .
Semnalul de “INCETAREA ALARMEI” se va da in jurul orelor 11.00 si consta dintr-un sunet continuu, de aceeasi intensitate, cu o durata de 2 minute.
Reamintim ca acesta este doar un exercitiu de alarmare publica, populatia sa nu intre in panica si sa respecte indicatiile organelor de ordine publica .
Presedintele Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta
Primar,
Ing. Tiseanu Horia Laurentiu

Advertisements