Tags

,


Eu iau mereu cele mai ieftine bilete de avion. E un lucru ştiut în grupul nostru. Când e să plecăm în vacanţă, se aude un „Las-o pe Miha să le cumpere, că ea găseşte cele mai bune oferte”.
“Cum faci să le iei așa de ieftin”? Mă mai întreabă cineva. Iar dacă îi spun că nu fac nimic deosebit, ci doar am o agenţie de turism foarte bună, nu mă crede. Zice că nu vreau să-mi divulg secretul, că sunt eu fiţoasă şi cu relaţii.
De fapt, goana după bilete de avion ieftine nu reprezintă vreun ritual secret pe care doar cei însemnați îl știu. Pentru unii e muncă multă, deoarece stau zile în şir pe net şi caută cele mai bune oferte, fac rezervări cu luni bune înainte. Renunţă la tot felul de beneficii şi se aleg, în final, cu un preţ acceptabil. E şi asta o variantă.
Dar Internetul nu poate înlocui agentul de turism, care aduce în relaţia cu clientul său experienţă, cunoştinţe, emoţii şi entuziasm. Clientul vine la agentul său de turism cu un bagaj propriu de cunoştinte şi experienţe, cu proprile vise şi aşteptări. Şi doar un consultant atent şi cu experienţă poate să ofere unui client exact genul de experienţă de vacanţă pe care acesta şi-l doreste. Un consultant de turism pune întrebari şi ştie nu doar să audă ci să şi ’’asculte’’ ce îşi doreşte clientul – să înteleagă, să proceseze, să treacă prin propriul filtru aceste informatii, să îşi clarifice atât lui cât şi clientului ce fel de experiente îşi doreşte de fapt acesta.
Mai ales dacă este vorba despre o destinaţie îndepărtată, necunoscută. Pentru o cazare în propria ţară sau pentru o vcacanţă într-o destinaţie binecunoscută, un turist ar putea să-şi facă proprile rezervări şi eventual să se descurce pe cont propriu. Dar, într-o destinaţie cu totul nouă pentru turist (fie ea exotică sau nu) sau într-o vacanţă planuită şi visată de mult timp, în care detaliile sunt esentiale, orice turist şi-ar dori să se bucure de expertiza şi suportul unui consultant de încredere.
Aţi înţeles ideea. Eu am încredere în consultanţi, deoarece am lucrat şi eu, în facultate, la o agenţie de turism. Am citit în alea trei luni, cât nu am citit într-un an de facultate! Am văzut mii de fotografii, am vorbit în engleză, italiană, spaniolă cu diverse persoane din alte ţări. Pentru a mă informa şi a transmite cele mai bune oferte clienţilor. Unii colegi chiar erau trimişi în excursii, pentru a contacta hotelierii şi a încheia contracte, dar mai ales pentru a vedea cu ochii lor care sunt condiţiile. Şeful ne-a învăţat că un consultant trebuie să fie acolo ori de câte ori va fi nevoie. Să fie gata să rezolve orice problema neprevăzută ar apărea.
egEu am un asemenea sprijin când am nevoie: tur-operatorul Cocktail Holidays. Cu 20 de ani de experienţă în spate, vă este clar că ştie cum merg lucrurile în domeniul ăsta. Operează curse charter pe destinaţiile Antalya, Mallorca, Tenerife, Santorini, Kos, Creta, Corfu, Rodos, Sharm El Sheikh. Tur-operatorul Cocktail Holidays este cunoscut pe piaţa de turism şi pentru programele de grup organizate în Europa, Africa, Asia şi Orientul Mijlociu. De asemenea, agenţia comercializează servicii turistice individuale şi de grup în ţară şi în străinătate, cazări oriunde în lume, transferuri, sejururi, luni de miere, vacanţe exotice, circuite, city break-uri, servicii rent a car, croaziere, bilete de avion.
Cu ajutorul acestei agenţii am călătorit peste tot în lume în cele mai bune condiţii. Iar dacă ar fi să fac un top 3 al destinaţiilor de văzut în viaţă, atunci aşa alege Egipt, Thailanda şi Corfu. wDacă în alte părţi mai găseşti ceva asemănări cu ţara noastră, în aceste trei aşezări e cu totul altă civilizaţie, altă climă, altă viaţă. Te vei întoarce schimbat, cu siguranţă. Iar dacă vacanţa ta se suprapune cu perioada sărbătorilor de Paşte, atunci experienţa este şi mai profundă.
COCKTAIL-NEW-LOGO-21-300x75Fiind în baza lor de date, am fost informat încă de la începutul anului de ofertele early-booking. Cred că o să mă opresc la litoralul Turciei, ţara cu o simfonie de sunete, culori, oameni într-o combinatie unică, oraşe antice, staţiuni moderne, plaje întinse, moschei şi biserici.
Cam ăsta ar fi secretul meu: o relaţie bună cu o agenţie de turism care îmi poate satisface toate fanteziile în materie de călătorii. Iar cei care nu mă cred, ar putea să încerce şi ei, au doar de câştigat!