Închiriatul unei maşini se practică mai ales când pleci în străinătate. Cobori din avion şi nu vrei să apelezi la taxi-uri pentru a te plimba de colo colo, aşa că apelezi la o firmă de închiriat maşini. Sunt şi părţi bune, şi părţi rele în treaba asta. Ar putea apărea multe inconveniente, deoarece nu cunoşti maşina şi ar putea lua ceva timp până se te obişnuieşti cu bordul şi comenzile, dar, totodată, ai posibilitatea de a te plimba cu maşini pe care, în mod normal, poate nu ţi le-ai putea permite.
Iată că firmele au început să ia în calcul şi acest lucru, aşa că ai posibilitatea să spui clar ce tip de vehicul vrei: o anumită clasă, pe benzină sau motorină, cu pilot automat sau nu, cu gps, cu cauciucuri de un anumit tip, scaun pentru copil, radio prin satelit, telefon, ecrane rabatabile, cu rezervorul plin sau nu.
Închirierea de maşini e o treabă cam de genul “câte bordeie atâtea obiceie” . Sunt vouchere, asigurări, garanţii, plata pe loc, plata mai târziu, carduri de fidelitate de la hotel, asigurări third party…
Înainte să închiriezi o maşină, compară ofertele şi citeşte păreri despre serviciul prestat, pentru a fi sigur că alegi cea mai bună ofertă. Nu lua prima maşină care ţi se oferă! Fă o inspecţie împreună cu agentul companiei de inchirieri. Fotografiază orice nereguli vizibile şi cere un raport al acestora sau solicită altă maşină, pentru a nu risca să îţi fie imputate mai târziu. Mergi din timp la centrul de închirieri pentru a putea să verifici masina în linişte, fără grabă.
Cel mai bine este să stabileşti toate aceste detalii cu mult timp înainte. De acasă, din faţa laptopului, făcând o rezervare online. Dacă ai o treabă în capitală şi vrei să găseşti cel mai bun serviciu rent a car Bucuresti, atunci o poţi face uşor online, iar când ajungi acolo nu mai trebuie decât să verifici dacă toate condiţiile cerute de tine în rezervare au fost respectate. Şi, cum este vorba despre o oferta pre-pay, nu ar trebui să existe vreun cost suplimentar. În plus, ai garanţia că maşina dorită va fi pregatită, în loc să te multumeşti cu ce mai este disponibil la momentul sosirii tale acolo.
Nu trebuie să omiţi cel ai important lucruri când închiriezi o maşină: să fii asigurat. Există şi asigurări suplimentare care includ: asigurarea pentru persoane în caz de accident, asigurarea pentru bunurile personale şi asigurarea pentru răspundere suplimentară, pe care le poţi achizitiona de la biroul de închirieri.