Tags


Când văd cabane din lemn, chiar nu înțeleg de ce noi, oamenii, ne complicăm atât de mult cu tot soiul de case și de materiale cică moderne. Nu înțeleg de ce la țară nu se fac case din lemn, dar se ridică unele cu etaj și balustrade de inox.
Pentru mine este un exemplu de locuință trainică. E atât de frumos totul în ea, bârnele acestea sănătoase din lemn, încât nici nu e de mirare că și cei cu plăcile ceramice încearcă să imite textura fibrei.
Este foarte pregnant sentimentul de natural. Într-o lume obsedată de perfecțiune, într-o cabană, imperfecțiunile vin să te liniștească, să-ți confere o stare de bine, de acceptare. Lemnul poate fi folosit pentru o locuință actuală, cu arhitectură de secol XXI. Este un tip de casă care respiră și de aceea este și sănătoasă.
Nu e greu să-ţi îndeplineşti visul. Sunt firme care propun o serie de proiecte gata făcute. Îţi alegi modelul şi în câteva luni vei avea exact casa din fotografie. Specialiştii îţi vor da şi răspunsuri la întrebările tale, privind umiditatea, rezistenţa la cutremur, riscul de incendii şi întreţinerea caselor sau cabanelor din lemn. Există soluţii pentru orice, iar cel mai important, rezultatul este unul ecologic.
Casele eco au mare căutare pe piaţa actuală, iar pe Valea Prahovei vedem din ce în ce mai multe astfel de construcţii. E şi normal ca muntele să fie locul ideal pentru ele. Un amplasament potrivit pentru o casă ecologică trebuie să fie fără surse de poluare olfactive, radioactive, sonore, disconfort vizual. Un peisaj înconjurător odihnitor este şi el un criteriu esenţial de confort.
O casă eco înseamnă să trăieşti într-o casă în care te simţi bine, ai tot confortul pe care ţi-l poti permite iar întreţinerea implică puţine costuri. Exact ce se petrează acestor vremuri, iar asta se vede pe piaţă.
Gândeşte-te bine ce-ţi doreşti! Să cumperi o casă din betoane, gata făcută, sau să asişti şi să contribui la construirea unei case din lemn, doar a ta, care să te aducă aproape de natură?

Advertisements